Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/12/aktsija-dlja-molodi-sprobui-profesiju-proishla-u-kropivnitskomu.htm
новини, 12 грудня 2016

Акція для молоді «Спробуй професію!» пройшла у Кропивницькому (ФОТО)


Нещодавно у Кропивницькому відбулася профорієнтаційна акція для молоді «Спробуй професію!» Краще один раз побачити, ніж сто разів почути. А ще краще – спробувати зробити власноруч! Саме цим принципом керувалися організатори профорієнтаційної акції «Спробуй професію!» Кіровоградський обласний центр зайнятості та Управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації. Учасниками акції стали учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградського району - повідомляє Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Щоб підвищити інтерес молодих людей до професій, що потрібні економіці регіону, та зробити профорієнтаційні заходи привабливими, фахівці служби зайнятості пропонують молодим людям такі форми роботи, що потребують творчого підходу, дають можливість по-новому поглянути на звичні речі, генерувати нові рішення, експериментувати, моделювати певні ситуації із майбутнього трудового життя. Так було і цього разу.

 

До заходу долучилися представники навчальних закладів міста Кропивницький, які організували та провели інтерактивні презентації професій, майстер-класи, професійні проби та вікторини, презентації своїх закладів. Учні на власні очі побачили, як виконуються окремі трудові операції медичних працівників, перукарів, кравців, будівельників, механіків, технологів харчової промисловості, офіціантів тощо. А найголовніше, переглянувши майстер-клас,  власноруч спробували відтворити дії професіоналів і переконатися, що робітничі професії в умовах сучасності є творчими, креативними і цікавими. З «перших вуст» дізналися про можливості оволодіння такими професіями, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування. Презентації навчальних закладів були переконливими для молодих людей, оскільки проводилися з позицій рівний-рівному: не викладачами, а студентами.


 Особливою популярністю користувалися харчова лабораторія, представлена Кіровоградським комерційним технікумом, «медичний пункт» – Кіровоградським медичним коледжем ім. Є. Й. Мухіна, механічна майстерня з  використанням 3D-моделювання – Кіровоградським машинобудівним коледжем Кіровоградського національного технічного університету; студія арт-дизайну – Державним вищим навчальним закладом «Кіровоградський будівельний коледж»; салон краси був представлений Державним навчальним закладом «Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг».


Оцінити свої знання зі стилю одягу учням допомогли представники Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування; дізнатися про нові технології спорудження будівель та їх оздоблення – представники Державного навчального закладу «Професійно-технічне училище № 8 м. Кіровоград»; спробувати налагодити радіотехнічні пристрої допомогли учасникам представники Державного навчального закладу «Вище професійне училище № 9 м. Кіровограда».


Крім того, фахівці обласного центру зайнятості пропонували учням «попрацювати» інтелектуально: розв'язати ребуси, розкодувати назву професії за допомогою цифрового дешифратора, виконати інші інтерактивні завдання.


Для наближення заходу до реального життя учням за участь у майстер-класах, відтворення трудових дій, виконання інтерактивних та творчих завдань виплачувалась «заробітна плата». Умовні «гроші» молоді люди складали в гаманці, що були отримані ними на вході. Наприкінці заходу «зароблені кошти» учні обміняли на канцтовари. Це було ще однією мотивацією до активної участі у заході. Представники навчальних закладів відмітили особливу зацікавленість і непідробне бажання дітей «попрацювати» самостійно.


На дошці вражень та побажань учасники акції залишили відгуки такого змісту: «Дуже гарно і повчально! Дякую! Я вражена» (учениця Високобайрацької ЗШ І-ІІІ ступенів), «Дякуємо! Цікаво! Хочемо ще!» (учні Бережинської ЗШ І-ІІІ ступенів), «Спасибі! Все було круто!» (учениця Соколівської ЗШ І-ІІІ ступенів) тощо. Такі відгуки свідчать про актуальність акції та надихають організаторів на подальшу творчість. 

 

Фотогалерея профорієнтаційної акції для молоді «Спробуй професію!»



2157Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: