Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 грудня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/12/09/v-kropivnitskomu-prezentuvali-dokumentalnii-film-mi-e-.htm
новини, 9 грудня 2016

В Кропивницькому презентували документальний фільм «Ми є»


Сьогодні в кінотеатрі «Портал» презентували документальний фільм про життя людей з інвалідністю, який має кричущу назву «Ми є». Фільм створено продакшн-студією  «HEADMEDIA» в рамках проекту "Відчуй на собі", ініціатори - громадські організації «Громадська варта» та «Міст Україна-ЄС». Автори фільму намагалися привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями. Презентацію фільму було проведено за підтримки Михайла Бєжана, голови Кіровоградської обласної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів-УКРОП».


Фільм складається з шести історій життя людей з інвалідністю у Кропивницькому (під час зйомок ще - Кіровограді) і у Світловодську... Різні історії, різні діагнози — одна проблема. Як дістатися до школи на візку хлопчику по бездоріжжю, зрозуміти як це — сидіти 12 років в ізоляції від цілого світу або як не зламатися та займатися спортом після страшної аварії, про сходи, які неможливо здолати, про відсутність пандусів, про не пристосування транспорту для таких людей – про це все можна почути з перших вуст  героїв фільму.


«Автори фільму зробили акцент на проблемах, на які вже неможливо закривати очі і робити вигляд, що людей з інвалідністю не існує. Вони є, вони серед нас, вони рівні нам, але їм набагато важче, адже кожного дня вони повинні виборювати право на повноцінне існування в умовах нашого сьогодення – а в ньому криві тротуари, «екстремальні» пандуси, або їх взагалі їх відсутність. Тому наш обов’язок  докласти максимум зусиль для того, щоб, в першу чергу наше місто, стало комфортним  для людей з інвалідністю» - прокоментував захід Михайло Бєжан.


Герої фільму та команда "HEADMEDIA" показали своїм фільмом, що недосконала державна політика та байдужість у суспільстві, зробила з людей, які мають інвалідність, “соціальних в’язнів”, фактично не залишаючи їм можливості виходити із власних домівок. Але попри всі негаразди, ці люди продовжують боротися і є прикладом незламної волі та любові до життя і оточуючих.


        

1669Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: