Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/08/10/minfin-planue-skasuvati-stipendii-dlja-bilshosti-studentiv.htm
новини, 10 серпня 2016

Мінфін планує скасувати стипендії для більшості студентів


Міністерство фінансів у наступному бюджетному році не планує виплачувати стипендії більшості українських студентів. Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки у відповідь на інформаційний запит "Української правди. Життя" щодо інформації про скасування стипендій, пише osvita.ua.


У відомстві пояснили, що Мінфін надіслав головним розпорядникам бюджетних коштів інструктивний лист про підготовку запитів до проекту державного бюджету на 2017 рік та проекту прогнозу державного бюджету на 2018 – 2019 роки.


У рекомендаціях, що супроводжують лист, сказано про скорочення видатків на стипендії.


"Мінфін повідомив Міністерство освіти і науки, що на наступний бюджетний рік видатки на стипендію передбачені тільки для учнів та студентів із числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів І-ІІІ групи, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям", а також, аспірантам та докторантам", – йдеться у відповіді МОН.


У Міносвіти наголошують, що відповідну ініціативу Мінфіну не підтримують.


"Міністерство не ініціювало і не розробляло проектів нормативно-правових актів, що направлені на зниження рівня стипендіального забезпечення учнів та студентів", - повідомили у відомстві.


2156Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: