Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 25 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2016/03/25/u-miskradi-bude-rozroblena-dorozhnja-karta-nadannja-jakisnoi-medichnoi-dopomogi-uchasnikam-likvidatsii-avarii-na-chaes.htm
новини, 25 березня 2016

У міськраді буде розроблена дорожня карта надання якісної медичної допомоги учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС



Вчора, 24 березня, міський голова Андрій Райкович зустрівся з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, повідомляється на сайті міської ради. 


У зустрічі, на яку прийшли понад сто ліквідаторів взяли участь також керівники виконавчих органів міської ради з усіх сфер життєдіяльності обласного центру.

 

Розмова вийшла емоційною і конструктивною. Чорнобильці розповідали про наболіле -  про ті проблеми, з якими вони стикаються і живуть щоденно. 

 

Переважна частина скарг стосувалася медичного обслуговування. Чорнобильців ображає, що сьогодні в закладах охорони здоров’я навіть зняли таблички, де вказувалося, що вони мають право на обслуговування поза чергою. 

 

Крім того, акцентували увагу учасники зустрічі, дуже часто за аналізи та обстеження з них вимагають плату. Інколи на одне дослідження необхідно витратити майже півтори тисячі гривень, розповідають ліквідатори - а це чималі кошти. 

 

Чоловіки запропонували відкрити на базі одного з лікувальних закладів відділення, яке б обслуговувало виключно ліквідаторів аварії. У той же час керівництво обласного і міського управлінь охорони здоров’я вважає, що за умов нинішньої реформи  галузі зробити це буде неможливо, і медичну допомогу “чорнобильці” отримуватимуть за профілем свого захворювання за місцем проживання.

 

- У цій ситуації я повністю на вашій стороні, - наголосив Андрій Райкович. - Я можу вам обіцяти, що ми проведемо нараду, за участю головних лікарів, та представників управління охорони здоров’я. Ми порахуємо кожну копійку, виділену з бюджету, на лікування тієї чи іншої категорії громадян, та виробимо алгоритм, за яким працюватимемо а вам дамо дорожну карту, за якою  надаватимемо якісну медичну допомогу. 

 

Ще низка скарг від чорнобильців – на неповагу водіїв міського транспорту. Ліквідатори аварії розповідають, дуже часто водії некоректно до них ставляться, відмовляють у безкоштовному проїзді. Андрій Райкович закликав у таких випадках звертатись на Гарячу лінію Сервісного Центру Муніципальних Послуг. До того, ж звернув увагу очільник міста, незабаром в місті все ж запрацює великомісткий транспорт. 

 

- Виконавчий комітет міської ради вже погодив рішення про створення КП «Електротранс», - відзначив Андрій Райкович. Діяльність комунального підприємства, випуск на лінію великих автобусів допоможе суттєво розвантажити маршрутні таксі і, разом з тим, дозволить вирішити проблеми перевезень пільгових категорій громадян, таких як ви зокрема. 

 

Учасники зустрічі були одностайні у тому, що такий діалог влади і громадської організації є обопільно корисним. Тож вже незабаром міський голова знову зустрінеться з ліквідаторами. На наступній зустрічі збираються говорити про план проведення в місті заходів до 30-річчя аварії на Чорнобильській АЕС.


1392Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: