Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 серпня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/08/26/89-uchniv-pereselentsiv-zabezpecheni-shkilnim-priladdjam-i-95-odjagom-ta-vzuttjam.htm
новини, 26 серпня 2015

89% учнів-переселенців забезпечені шкільним приладдям і 95% - одягом та взуттям


Про підготовку до нового навчального року інформував сьогодні, під час апаратної наради, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Таборанський. Про це повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Про 100-відсоткову готовність навчальних закладів до роботи з 1-го вересня він не говорив, оскільки іще є тиждень, аби завершити усі розпочаті ремонтні роботи.

А от про підготовку дітей особливих категорій до школи Володимир Таборанський розповів досить детально.

Так, зокрема він повідомив, що всього в області перебувають 2132 дитини із родин переселенців. Більшість із них – дошкільного віку. Але відсоток влаштованих у дитячі садочки – незначний. При цьому директор профільного департаменту наголосив, що проблем із зарахуванням дітей до навчальних закладів області немає жодних, проблема криється в іншому – у залученні їх до навчання, де вагому роль відіграє суб'єктивний вибір батьків.


Так, лише протягом літа в область прибуло 132 дитини шкільного віку, в навчальні заклади вони досі не влаштовані, чия це турбота – питання відкрите. Але директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації просив керівництво міст обласного підпорядкування, адже саме там найчастіше оселяються внутрішньо переміщені особи, подбати про зарахування цих дітей до шкіл.


Наразі, із 654 учнів-переселенців 579 (89%) забезпечені шкільним приладдям – повідомив Володимир Таборанський. Окремо він прокоментував ситуацію по Кіровограду, оскільки є звернення з проханнями про допомогу від переселенців. Він пояснив, що сформовані пакети із канцелярським приладдям мають навчальні заклади, де й можна отримати допомогу адресно.


Триває робота по збору учнів-переселенців до школи в Олександрії, тут іще для 42 дітей мають укомплектувати шкільний портфель, у Знам'янському районі – для 11 учнів, у Новоукраїнському, Новомиргородському та Новоархангельскому – для 5-6 дітей, і для 2-1 – у Компаніївському, Долинькому та Голованівському районах.


36 школярів-переселенців, за словами Володимира Таборанського, іще потребують допомоги із одягом та взуттям, найбільше таких в Олександрії, дещо менше у Знам'янському районі, і по 1-2 дитини в Новоукраїнському, Компаніївському та Долинському районах.


Окремо директор департаменту освіти і науки ОДА зупинився на підготовці до школи дітей учасників АТО, зокрема загиблих військовослужбовців – в області таких 52 дитини. Володимир Таборанський підкреслив, що найбільше допомоги потребує учениця 9-го класу із Голованівського району.


Що стосується дітей учасників АТО – а їх 1556 осіб, то більше половини з них, за словами Володимира Таборанського, готові до нового навчального року, але є й такі, що потребують допомоги: а це 38 учнів із Голованівського району, 10 – із Новомиргородського, 5 – із Олександрії і 1 – із Кіровограда.

Після представленої інформації до керівників територій звернувся голова ОДА Сергій Кузьменко: "Не чекайте, щоб з області вам підказували, що треба зробити. Це ваша пряма відповідальність. По Голованівському, Знам'янському та Новоукраїнському районах розберіться із ситуацією, що стосується дітей учасників АТО, особливо загиблих – і сьогодні-завтра вирішити усі проблемні питання".


1563Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: