Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/28/sergii-kuzmenko-stan-sprav-z-ditjachoju-zlochinnistju-v-oblasti-ne-mozhe-zalishati-nas-baiduzhimi.htm
новини, 28 липня 2015

Сергій Кузьменко: стан справ з дитячою злочинністю в області не може залишати нас байдужими


На апаратній нараді голова обласної державної адміністрації привернув увагу до публікації у ЗМІ, в якій, за інформацією прокуратури області, повідомляється, що впродовж першого півріччя рівень злочинності у підлітковому середовищі на Кіровоградщині зріс більше ніж на 50%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Серед основних причин, що призвели до такої ситуації, у прокуратурі вважають неналежне виконання своїх обов’язків органами профілактики. 


Зокрема, встановлено немало випадків, коли органи опіки, маючи законні підстави, не брали на облік проблемних підлітків і ті залишалися поза межами поля зору кримінальної міліції у справах дітей.


– Такий стан справ не може залишати нас байдужими, – наголосив Сергій Кузьменко. – Тому прошу відповідні служби проаналізувати ситуацію і присвятити цій темі серйозну увагу. Ще раз повторюю – мова йде про наших дітей. Необхідно разом з органами прокуратури подивитися, яких заходів слід вжити для того, аби підлітки, схильні до правопорушень, не зламали собі долі.


За словами голови ОДА, через юний вік чи правову необізнаність діти не завжди можуть адекватно оцінити свої дії чи передбачити їх наслідки. Щоб неповнолітні не робили помилок, у них є або батьки, або держава. У даному випадку держава – це органи опіки. Тому працівникам зазначених установ необхідно у повній мірі виконувати свої службові обов’язки і виправити ситуацію, яка склалася в області.


Заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук, долучившись до обговорення даного питання, у тому числі ефективності роботи фахівців "дитячих" служб, нагадала про скорочення в районах їх штатної чисельності, хоча, за її словами, "протягом останнього року ми неодноразово зверталися до голів РДА підтримати працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, не зменшувати їх кількості". Мало того, що заробітна плата у них низька, так їх ще й скорочують.


Що стосується служби у справах дітей, то заступник голови ОДА зазначила, що тут теж є свої проблеми. Зокрема, із квітня немає керівника цієї служби у Новоархангельському районі. Тож Віта Атаманчук вкотре звернулася до голови місцевої райдержадміністрації з проханням заповнити дану вакансію.


Голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко доручив своїй заступниці надати йому пропозиції, яких заходів необхідно вжити для того, щоб ситуація із зростанням правопорушень, вчинених неповнолітніми, та із заповненням вакансій була виправлена.


2457Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: