Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 28 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/28/sered-kljuchovih-zavdan-vladi-pokraschennja-ekonomichnih-pokaznikiv-ta-vprovadzhennja-energozberigajuchih-tehnologii.htm
новини, 28 липня 2015

Серед ключових завдань влади – покращення економічних показників та впровадження енергозберігаючих технологій


Під час щотижневої апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко акцентував увагу на кількох ключових аспектах діяльності обласної влади. За його словами, минулого тижня відбулася низка важливих засідань та робочих зустрічей, мета яких – активізувати спільну роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування стосовно покращення ситуації в галузі економіки області та вирішення проблем житлово-комунального господарства, зокрема, впровадження заходів із енергозбереження.


- Усіх керівників прошу проаналізувати економічні показники розвитку області в першому півріччі та використати всі можливості для покращення ситуації, віднайти резерви, – зазначив очільник області. – Ситуація в економіці – не проста, однак причин для паніки немає. Усі ми знаємо, що область – аграрна, закінчуємо збирати урожай, маємо непогані показники, тому є усі передумови для стабілізації ситуації.


Також голова облдержадміністрації закликав керівників територій спільно з місцевим бізнесом працювати над створенням комфортних умов для залучення інвестицій у розвиток економіки на місцях.


Актуальним на сьогодні залишається і питання енергозбереження, зокрема, використання альтернативних джерел енергії. Так, Сергій Кузьменко нагадав учасникам наради, що минулого тижня було організовано робочу поїздку керівників районів на Кіровоградський завод дозуючих автоматів з метою ознайомлення з виробництвом паливних котлів, що працюють на пеллетах та відходах з деревини. Таким чином, посадовці переконалися, що Кіровоградщина технічного готова забезпечити всі потреби у заміні газових котлів на альтернативні. Пересвідчитися в ефективності такої заміни учасники робочої поїздки мали під час відвідин технічного центру ОДТРК, де минулого опалювального сезону подача тепла здійснювалася з використанням нових твердопаливних котлів. Як результат – витрати на опалення скоротилися в рази.


- Завдання для кожного керівника – максимально переорієнтувати місцеву теплоенергетику на альтернативне газовому опалення, – наголосив очільник області.


2389Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: