Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/10/rozgljanuto-propozitsii-tvorchoi-molodi-schodo-uvichnennja-pam-jati-suchasnih-geroiv.htm
новини, 10 липня 2015

Розглянуто пропозиції творчої молоді щодо увічнення пам'яті сучасних героїв


В облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії, на якому розглядалися творчі пропозиції щодо увічнення пам’яті захисників незалежної України, під керуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка.


Конкурс творчих пропозицій оголошено спільно чотирма структурними підрозділами облдержадміністрації в грудні минулого року (департаментом культури, туризму та культурної спадщини, департаментом освіти і науки, а також управлінням регіонального розвитку, містобудування та архітектури і управлінням комунікацій з громадськістю). Варто зазначити, що конкурс було оголошено не серед професіоналів, а серед творчої молоді – людей, які мають нові сучасні погляди і можуть запропонувати своє бачення сучасних подій у варіантах вшанування героїв новітньої історії.


До конкурсного відбору надійшло 16 робіт. Це ескізи з описами ідей і символічного змісту та анкети учасників. За словами начальника управління комунікацій з громадськістю Віталія Останнього, конкурсна комісія прийняла усі роботи, навіть недоопрацьовані, оскільки головним пріоритетом для її членів були свіжі погляди та нові цікаві ідеї. А начальник управлінням регіонального розвитку, містобудування та архітектури Вікторія Кулікова зазначила, що оскільки нині ХХІ сторіччя, проект увічнення пам'яті захисників незалежної України має бути і ідеологічним, і естетичним, і харизматичним, до того ж, бажано відійти від традицій зведення масивних композицій у граніті і бронзі.


Переглянувши усі ескізи творчих проектів та заслухавши до них коментарі, що подали автори, члени конкурсної комісії висловили свої думки стосовно пропозицій. Оскільки Кіровоградська міська рада ще не визначилась з місцем зведення відповідного монументу та вартістю його виконання, учасники засідання зійшлися на тому, що визначати переможний проект ще зарано. По-перше: повинна бути конкретна прив’язка до місця зведення монументу (площа Героїв Майдану, Ковалівський парк чи інше), по-друге: важливо знати суму коштів на реалізацію проекту, а по-третє: остаточний варіант повинні схвалювати професіонали, фахівці, які врахують усі параметри та нюанси. Проте, посадовці відзначили, що багато робіт – цікаві, містять оригінальні символи та змістовні деталі.


Конкурсна комісія вирішила оприлюднити усі творчі проекти в мережі Інтернет, відзначити усіх учасників конкурсу подяками і передати усі роботи до міськради для опрацювання та врахування.


Підсумовуючи результати засідання, Сергій Коваленко зазначив: "Ми рекомендуватимемо Кіровоградській міській раді визначити місцем реалізації ідеї увічнення пам'яті захисників незалежної України площу Героїв Майдану, а також оголосити конкурс на реалізацію цієї ідеї фахівцями. Учасникам нинішнього конкурсу висловимо подяки і оприлюднимо їх роботи" .


2724Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: