Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 9 липня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/07/09/remontni-roboti-v-opikovomu-tsentri-oblasnoi-likarni-u-samomu-rozpali.htm
новини, 9 липня 2015

Ремонтні роботи в опіковому центрі обласної лікарні у самому розпалі


Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко оглянув хід ремонтних робіт в опіковому та поліклінічному відділеннях обласної лікарні. Увага керівника області за даними об’єктами посилена від початку року, адже саме 2015-ий голова ОДА характеризує як рік серйозних будівельних робіт у закладах охорони здоров'я регіону, і це стосується не лише обласної, а й дитячої обласної лікарень. Про це інформує сайт ОДА


Об’єм запланованих робіт чималий, та й сума передбачених коштів для їх проведення також значна. Так, із обласного бюджету на ремонт опікового центру, як нагадав Сергій Кузьменко, виділено 5,2 млн. грн. Власне, сам ремонт центру має коштувати 4,5 млн. грн. – така вартість тендерної пропозиції генеральної підрядної організації ТОВ "Будмаш-Центр", що перемогла на торгах. Частина цих коштів, а саме 300 тис. грн. піде на ремонт поліклінічного відділення, який також уже розпочато. До слова, голова облдержадміністрації оглянув і поліклініку обласної лікарні. Зрозуміло, що 300 тис. грн. для ремонту даного відділення замало, адже цей корпус лікарні перебуває не в найкращому стані – тут потрібні як внутрішні, так і зовнішні роботи: фасаду приміщення, прилеглої території тощо. Саме тому, як пояснює Сергій Кузьменко, в планах обласної влади на ремонт поліклінічного відділення обласної лікарні залучити кошти державного фонду регіонального розвитку.


Ремонтні роботи в опіковому відділенні дійсно масштабні, тут триває перепланування приміщень, усі старі комунікації будуть повністю замінені, для операційних, палат інтенсивної терапії передбачено встановлення спеціальних систем клімат-контролю, і це не кажучи вже про актуальні нині енергоощадні технології, що також будуть реалізовані під час ремонту відділення. І хоча капітальний ремонт опікового центру вимагає напруженої фізичної і мисленєвої роботи, адже доводиться приймати складні технічні рішення, пояснює директор ТОВ "Будмаш-центр" Олександр Тарасов, але разом з тим він запевняє, що ремонт центру будівельники закінчать вже до кінця вересня.


Значимість опікового центру для області переоцінити важко, він єдиний на Кіровоградщині і тут надають допомогу як дорослим, так і маленьким пацієнтам, - наголошує головний лікар обласної лікарні Лариса Андреєва. Також вона додає, що після ремонту і осучаснення центру тут зможуть отримати належну медичну допомогу поранені бійці АТО, яким раніше доводилося лікуватися у закладах даного профілю в інших регіонах.



Зекономлені 700 тис. грн. із загальної суми, що виділена із обласного бюджету на ремонт опікового центру, голова опікунської ради лікарні, генеральний директор ТОВ "Друкмаш-центр" Людмила Шубіна має намір направити на ремонт ІІ-ої черги приймального відділення.


Чималі кошти із обласного бюджету у цьому році для обласної лікарні виділено і на закупівлю медичного обладнання. Так, окремі суми назвав Сергій Кузьменко, наприклад, лише реанімаційне відділення отримало устаткування на 5 млн. грн.


2378Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: