Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 5 лютого 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/02/05/markovskii-na-komunalnu-galuz-tsogo-roku-peredbacheno-v-pivtora-razi-bilshe-koshtiv-nizh-torik.htm
новини, 5 лютого 2015

Марковський: На комунальну галузь цього року передбачено в півтора рази більше коштів, ніж торік

Нинішнього року на ремонт доріг, внутрішньодворових територій, дахів та розв’язання інших комунальних проблем виділено в 1,5 рази більше коштів, ніж минулого року. Про це повідомив на прес-конференції секретар міської ради Іван Марковський.

- Вперше в програмі розвитку житлово-комунального господарства розписані детально всі об’єкти – під’їзди, будинки, адреси, за якими ремонтуватимуться внутрішньодвороги, - підкреслив Іван Марковський. – Як тільки дозволить погода, почнемо приводити до ладу й дороги. Бюджет нинішнього року складний, зростання надходжень, порівняно з минулим роком, передбачається на дев’ять відсотків, однак слід врахувати темпи інфляції та складнощі з адмініструванням нових видів податків. Та ми сподіваємося, що отримаємо більше надходжень, в тому числі за рахунок податку на підакцизні товари.

Зупинився Іван Марковський і на питанні чуток навколо дитячого будинку «Наш дім», що нещодавно почали ширитися в Інтернеті.

- На одному із сайтів з’явилася інформація про те, що начебто в цьому закладі знущаються над дітьми, ми відразу відреагували на це повідомлення, хоч воно і було анонімним, провели бесіди з дітьми разом з психологом закладу, - зазначив секретар міської ради. – Підтвердження вищевикладеної інформації ми не знайшли, однак якщо під час подальшої перевірки виявиться щось подібне, ми обов’язково поінформуємо про це громадськість.

Підтвердженням того, що міська влада дійсно нічого не приховує від громади, стало визнання Іваном Марковським того факту, що без його відома із червня минулого року до січня нинішнього року управління містобудування та архітектури видало дозволи на розміщення 44 малих архітектурних форм.

- Управління видавало ці дозволи відповідно до наказу Мінрегіонбуду, я, на жаль, про це не знав. Виходить, коли ми боролися з незаконно встановленими МАФами, домагалися їх знесення, наше ж управління давало дозволи на встановлення інших. Зараз ми розбираємося в цій ситуації.

Іван Марковський повідомив також що нещодавно начальник управління – головний архітектор міста Вадим Мездрін звільнився з посади, однак не підтвердив того, що це пов’язано з вищезгаданими фактами. Вадим Мездрін написав заяву за власним бажанням, пояснивши, що знайшов інше місце роботи, сказав Іван Марковський. Знайти йому заміну буде не просто, відмітив секретар міської ради, адже це має бути досвідчений фахівець, з відповідною освітою, чітким баченням того, як повинно розвиватися місто. На заміщення вакантної посади начальника управління буде оголошено конкурс, підкреслив Іван Марковський.

Журналісти поцікавилися, чи просувається справа по розслідуванню ситуації із забудовою Лісопаркової зони. Іван Марковський відповів, що створена, відповідно до його розпорядження, комісія вже працює, до її роботи залучені як представники громадськості, так і працівники виконавчих органів міської ради. Завдання комісії – не лише вивчити це питання, а й розробити механізм, яким чином повернути земельні ділянки, якщо вони виділені громадянам під забудову незаконно, у власність громади та припинити будівництво. 

Йшлося під час прес-конференції і про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Іван Марковський зазначив, що, на жаль, вільної землі в Кіровограді практично не залишилося. Однак міська влада вишукує можливості щодо виділення ділянок учасникам АТО, уже оформлено документи на землю для близько півтисячі осіб, на наступній сесії також розглядатимуться ці питання. Всього ділянки за цих два етапи буде виділено 980 особам, в тому числі і в районі колишнього автодрому в районі Лісопаркової (цією ділянкою площею в 42 гектари користувалася приватна дніпропетровська фірма, однак вона програла суд міській владі, і ці землі перейшли в користування громади). Надалі, напевне, кількість осіб, що мають право на земельні ділянки, буде збільшуватися, оскільки військові дії в зоні АТО продовжуються, зазначив Іван Марковський, тож питання пошуку вільної землі для них набуває все більшої актуальності. Іван Марковський висловив також надію, що Верховна Рада ухвалить закони, що передбачають передачу функцій Державного земельного кадастру, Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю та екологічної інспеції органам місцевого самоврядування.

- Сьогодні для того, аби дізнатися, в кого саме є право користуватися тією чи іншою земельною ділянкою, вільна вона чи зайнята, нам треба звертатися до Державного земельного кадастру у Київ, - пояснив Іван Марковський. – Фактично ми як сліпі кошенята, які не бачать реальної земельної ситуації. Так само ми не маємо важелів впливу на порушників – забудовників та користувачів землі. Передача функцій вищезгаданих відомств органам місцевого самоврядування значно спростить нашу задачу і щодо розробки меж міста, визначення зелених зон та іншого.

1803Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: