Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 6 січня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2015/01/06/pravoohorontsi-upiimali-telefonnogo-shahraja.htm
новини, 6 січня 2015

Правоохоронці упіймали телефонного шахрая

Правоохоронці викрили кіровоградця у телефонних шахрайствах.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили у СГЗ УМВС в області.

Жертвами зловмисника стали троє мешканців області та декілька жителів інших регіонів держави. Потерпілі позбулися різних сум від 2 і до 10 тисяч гривень.

У результаті проведення низки розшукових заходів правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 26-річний житель обласного центру раніше судимий за крадіжки. Повернувшись у минулому році з місць позбавлення волі, чоловік взявся заробляти на прожиття у незаконний спосіб.

Схему шахрайства обрав стандартну – дзвінок випадковій жертві з новиною про те, що хтось із рідних втрапив у халепу, тож для «порятунку» необхідно перевести на вказаний картковий рахунок кошти.

Діючи на «емоціях», потерпілі виконували вимоги афериста і лише потім телефонували родичам і дізнавались, що, насправді, їх ошукали.

Для здійснення шахрайств зловмисник використовував спеціально придбані мобільні телефони та стартові пакети різних мобільних операторів. Також позичав у знайомих банківські картки, за допомогою яких отримані від жертв кошти переводив у готівку. Гроші витрачав в основному на наркотичні засоби.

За цими фактами проводиться розслідування у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохоронці перевіряють причетність особи до вчинення інших подібних злочинів.

Працівники міліції вкотре звертаються до громадян з проханням бути обачними, аби не потрапити на гачок аферистів.

Якщо вам телефонують невідомі, не поспішайте вірити у правдивість озвученої ними інформації.

Негайно зв’яжіться з рідними та з’ясуйте, де зараз вони перебувають і чи потрібна їм допомога.

У жодному разі не перераховуйте коштів на вказані незнайомцями рахунки.


1924Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: