Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 1 березня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2013/03/01/vbivtseju-1-dlja-kirovogradtsiv-stav-rak.htm
новини, 1 березня 2013

Вбивцею №1 для кіровоградців став - рак

За останні п’ять років показники захворюваності на рак у Кіровограді є вищими, аніж у середньому по області та й загалом по Україні - на 29,2%. Натомість показники смертності населення Кіровограді від хвороб серцево-судинної системи стали нижчими за показники по області та по Україні.

Про це йдеться в «Програмі економічного і соціального розвитку галузі охорони здоров’я на 2013 рік», проект якої виноситься на розгляд 24-ї сесії міськради, передають «Коментарі: Кіровоград».

«На тлі несприятливих демографічних змін відбувається подальше погіршення стану здоров`я населення з істотним підвищенням в усіх вікових групах рівнів захворюваності і поширеності хвороб, зокрема хвороб системи кровообігу, злоякісних новоутворень, хронічних обструктивних хвороб легень, цукрового діабету та рівнів первинної інвалідності дитячого та дорослого населення працездатного віку. Серед хвороб населення міста Кіровограда у 2011 році перше місце займають хвороби системи кровообігу – 34,3%, на другому місці є хвороби органів дихання – 21,2%, на третьому – хвороби органів травлення – 9,5%. За останні п’ять років показники захворюваності населення міста на злоякісні новоутворення є вищими за показники по області та на 54% вищі за середньоукраїнські показники», - йдеться в документі.

Фото: Shutterstock

3611Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Олександр 1 березня 2013 10:36
1
Смертність від онкологічних хвороб вражає. Але мене вражає інше.
По-перше майже байдужість нашого населення, а мене це лихо мине.
По-друге позиція влади - це справа кожного.
В-третє-сама медицина, вона не допомагає лікувати, а заводить хворобу у невиліковну форму, і тільки часом вимірюється рештка часу на життя.В той же час існують нові форми мікування та профілактики цієї недуги, але нашим лікарям потрібні тільки хворі люди.В нашій медицині відсутні лікарі для відносно здорових людей.
Потрібні нові підходи, коли збереження здоровя стане головним чинником лікарської практики, а також клуби здоровя де можливо знайти знання та можливості як зберегти найцінніше що ми маємо-здоровя і радісне довголіття.
Відповісти
Vika Talashkevych 1 березня 2013 15:52
0
Повністю з Вами погоджуюсь. Профілактика, вчасні огляди суттєво знизять рівень проблеми, але - як потрапити на огляд?! Там такі черги, що мені страшно їхати туди. Та й направлення, мабуть, треба...
Відповісти
Олександр 4 березня 2013 09:31
1
Вікторія, нікуди їхати не потрібно, принаймі Вам, а проводити профілактичні заходи, щоб запобігти появі такої недуги, та й інших також, проводити необхідно. Як це зробити готовий поділитись досвідом, і це дійсно результативні заходи. Головне не чекати коли хвороба проявить себе, як правило, потім все стає неефективним. Готовий зібрати аудиторію, і є де, головне бажання послухати. А в мене є чого розповісти і порадити. Так буває, що не тільки лікарі надають допомогу в оздоровленні
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: