Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 21 травня, 16:34
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2024/05/21/na-kirovogradschini-realizujut-tri-suchasnih-proekti-industrialnih-parkiv.htm
політика, 21 травня, 16:34

На Кіровоградщині реалізують три сучасних проєкти індустріальних парків


Кілька днів поспіль у Кропивницькому працювали члени Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку спільно з народними депутатами від Кіровоградщини, членами фракції «Слуга Народу» Олександром Дануцею, Юрієм Кузбитом та Ігорем Мурдієм на чолі з заступником голови Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитром Кисилевським.


За цей час відбулось кілька міжвідомчих нарад, на яких були присутні урядовці, керівники обласної та міської влади, підприємці, а також голови громад області.


На зустрічах мова йшла про створення на території Кіровоградської області трьох індустріальних парків: двох – у Кропивницькому  і одного – в Олександрії.


«Переконаний, що ініціатива створення в нашій області індустріальних парків є актуальною, і держава відіграє тут ключову роль разом з інвесторами. Задача влади, всіх рівнів, полягає в тому щоб врегулювати все швидко, якісно та усунути зайві перепони. У Кіровоградській області готуються до реєстрації три приватних індустріальних парки, ініціаторами кожного з яких є потужні компанії регіону», – розповів Олександр Дануца.


Конкуренція за інвестиції між громадами на часі, тому обговорення перспектив індустріальних парків вийшло цікавим та продуктивним.


«Знаково, що саме в Кропивницькому планується реалізація проєктів двох індустріальних парків. Вірю, що наші зусилля принесуть свої плоди і втілення цих проєктів в життя дасть суттєвий поштовх для розвитку економіки Кропивницького», – переконаний заступник міського голови Кропивницького, депутат міської ради від «Слуги Народу» Михайло Бєжан.


На нараді під головуванням начальника Кіровоградської військової адміністрації Андрія Райковича представники діючих індустріальних парків зі Львова, Вінниці та Білої церкви поділились своїми корисними порадами та практичною інформацією.


В свою чергу Андрій Райкович запевнив присутніх, що керівництво області готове й далі максимально сприяти і облаштовувати майданчики з комунікаціями, логістикою під будь-яке виробництво: переробка агросировини, легка промисловість, машинобудування.


«В експертному колі обговорили умови, за яких можна розраховувати на практичну реалізацію заявлених проєктів», – додав начальник ОВА Андрій Райкович.


Тож робота триває, проєкти доопрацьовуються для включення до Реєстру індустріальних парків. Основні етапи, які потребують вирішення – затвердження містобудівної документації, проходження стратегічної екологічної оцінки, розбудова інженерно-транспортної інфраструктури тощо. 


«Створення індустріальних парків на території Кіровоградщини – це, безперечно, новий поштовх для економічного розвитку області. Такі кроки є складовою політики «Зроблено в Україні», мета якої – стимулювання виробництва, залучення інвестицій у реальний сектор економіки та збільшення обсягів несировинного експорту, а також створення нових робочих місць для населення, – наголосив голова Кіровоградської обласної ради від «Слуги Народу» Юрій Дрозд.

            

2376Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: