Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: 50vidsotkiv.org.ua
Дата: 12 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/11/12/rivnist-u-polititsi-jak-pratsjujut-deputatski-grupi-v-regionah.htm
політика, 12 листопада 2021

Рівність у політиці: як працюють депутатські групи в регіонах

50vidsotkiv.org.ua


Просування політики гендерної рівності та розвиток депутатських груп «Рівні можливості» обговорили у межах мережевих заходів «Рівність у політиці». Про це інформують місцеві видання Полтави та Кропивницького.


Представниці депутатських груп із регіонів та МФО «Рівні можливості» у Верховній Раді обговорили проблеми та досягнення у реалізації регіональних гендерних ініціатив. Також депутатки-учасниці подій підписали публічне звернення до Верховної Ради України щодо ратифікації Стамбульської конвенції.


Три депутатські групи «Рівні можливості» – рекорд для Полтавщини


Ініціаторкою зустрічей стала експертка Українського жіночого фонду Любов Лук’янцева.


«У Полтаві саме в цій каденції вперше за роки діяльності органів місцевого самоврядування створили три депутатських групи у міській та обласній радах. Я знаю, що в деяких районах теж є запит на створення таких груп», – розповіла Лук’янцева.


За її словами, зустріч депутаток мала на меті підвищити рівень включеності гендерного компонента в місцевих радах через різні механізми. Одним із яких є розвиток депутатських групи з гендерних питань.


Любов Лук’янцева
Любов Лук’янцева


Співголова МФО «Рівні можливості» у Верховній Раді України Марина Бардіна доєдналась до події та наголосила на успіхах політики гендерної рівності.


«Кілька років тому ніхто не міг би подумати, що жінки будуть обіймати традиційні «чоловічі» посади в політиці. Сьогодні жінки приймають рішення у Міністерстві оборони, Міністерстві внутрішніх справ. Тому я хочу подякувати депутатським групам міської, обласної ради, які встановлюють стандарти, за якими має будуватися політика. Я бажаю вам продовжувати свою роботу», – зазначила Марина Бардіна.



Жінки підсилюють одна одну, а не конкурують

Цьогоріч на Кіровоградщині з’явилося чотири депутатські групи з гендерних питань, дві з яких – у Кропивницькому. Одна з них, депутатська група «Рівні можливості», зареєстрована у Кіровоградській обласній раді. Друга, «Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості», діє в нинішньому скликанні Кропивницької міської ради.


Депутатки під час зустрічі розповіли про свої досягнення та проблеми, поділились досвідом із колежанками з Дніпра та Житомира, послухали надихаючі меседжі від заступниці голови Верховної Ради, співголови МФО «Рівні можливості» у ВР Олени Кондратюк.



«Треба налагодити міжсекторальну співпрацю для підсилення наших ініціатив на користь громади. Жінки об’єдналися задля ефективної роботи, вони підсилюють одна одну, а не конкурують, – ділиться враженнями від заходу депутатка міськради, співголова депутатської групи «Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» Катерина Колтунова.


Її колежанка, голова постійної комісії міської ради з питань екології, земельних відносин та комунальної власності Валентина Яремчук підкреслює: важливо, щоб більше жінок було у політиці як на місцевому, так і на державному рівнях.


«Наші зусилля були недаремними і мають свої результати. Якщо в попередньому скликанні міської ради жінок було всього п’ятеро, то в цьому скликанні – 14. У минулому скликанні жодну постійну комісію не очолювала жінка, в цьому – з семи постійних комісій три очолюють жінки. Сьогодні все більше українських жінок демонструють, що вони здатні приймати ефективні та відповідальні рішення на всіх рівнях, на рівні з чоловіками».


Цінність об’єднання жінок підкреслює також співголова депутатської групи «Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» Анна Зарічна.


«Мені було дуже приємно, що наша депутатська група така активна, хоча функціонує за нової каденції близько пів року. Нам вже є чим поділитись. Незважаючи на те, що у нас різні політичні погляди та думки, нас об’єднує спільна мета – покращення становища жінок у суспільстві та забезпечення гендерної рівності у всіх сферах життєдіяльності нашого рідного Кропивницького».



50vidsotkiv.org.ua

4216Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: