Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Слово і діло
Дата: 14 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2021/07/14/dva-roki-u-parlamenti-hto-z-nardepiv-obitsjae-bilshe-za-inshih-a-hto-vikonue.htm
політика, 14 липня 2021

Два роки у парламенті: хто з нардепів обіцяє більше за інших, а хто – виконує

Слово і діло


Верховна рада допрацьовує цей тиждень і йде на канікули до початку вересня (щоправда, буде ще урочисте засідання 24 серпня). Таким чином, до роботи депутати повернуться вже відсвяткувавши своє дворіччя з мандатами. «Слово і діло» з цього приводу починає підбивати проміжні підсумки роботи IX скликання. Пропонуємо подивитися, хто з депутатів давав найбільше обіцянок, а хто – виконував або провалював.



Олександр Дубінський обіцяє більше за інших в парламенті, і у нього ж найбільше невиконаних обіцянок. Лідером за рівнем виконання обіцянок є Олексій Гончаренко.



Топ-10 депутатів, які дали найбільше обіцянок


На першому місці в десятці колишній «слуга народу», позафракційний депутат Олександр Дубінський: за час роботи IX скликання він дав 139 обіцянок, не враховуючи програмних.


Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія дав за час роботи в парламенті 95 обіцянок, його колега по фракції Олександр Качура – 73 обіцянки – якщо не рахувати партійних.


Спікер парламенту Дмитро Разумков дав 72 обіцянки, «слуги народу» Ірина Верещук і Данило Гетманцев – 64 та 56 обіцянок відповідно.


Віцеспікер Верховної ради Руслан Стефанчук дав 49 обіцянок, співголова фракції «Опозиційна платформа» Юрій Бойко – 46, нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко – 44, член групи «За майбутнє» Ігор Палиця і нардеп від «Батьківщини» Антон Яценко – по 38.


Хто в Раді IX скликання найкраще виконує обіцянки


Найвідповідальнішим депутатом цього скликання є Олексій Гончаренко з «Європейської солідарності». У нього 54 обіцянки, з яких 25 він виконав (46%). Варто зазначити, що більшість обіцянок Гончаренка не масштабні – вони пов'язані або з його особистою позицією щодо голосувань, або з позицією фракції.


«Слуга народу» Максим Заремський виконав 38% обіцянок (14 з 37). Всі виконані зобов'язання – програмні або з меморандуму партії.


По 33% обіцянок виконали Наталія Піпа з «Голосу», Микола Стефанчук і Володимир Захарченко зі «Слуги народу». Ігор Копитін з СН за два роки виконав 32% обіцянок.


По 31% зобов'язань виконали Олександр Дануца («Слуга народу»), Галина Васильченко («Голос») і Анна Пуртова («Слуга народу»). Замикає десятку лідерів Марина Нікітіна зі СН – 30% виконаних.


Відзначимо, у «слуг народу» такий високий відсоток виконаних обіцянок пояснюється тим, що це переважно обіцянки з програми.


У кого з нардепів найбільше провалених обіцянок


Олександр Дубінський, який обігнав усіх за кількістю обіцянок, є й антилідером із їхнього виконання. За час роботи цього скликання нардеп провалив 31% обіцянок – 53 з 173.


На другому місці в рейтингу Вадим Рабінович з ОПЗЖ, який провалив 23% обіцянок. На третьому місці – колишній «слуга народу», позафракційний Роман Іванісов, у якого провалено 22% обіцянок.


По 21% обіцянок не виконали Юрій Бойко (ОПЗЖ) і Степан Івахів («За майбутнє»). По 20% провалених у Михайла Папієва (ОПЗЖ), Давида Арахамії («Слуга народу») і позафракційного Євгена Шевченка.


Ще один колишній член монобільшості – Гео Лерос – провалив 19% обіцянок. Ірина Геращенко з «Європейської солідарності» і Сергій Шахов з групи «Довіра» не виконали по 18% обіцянок.




Слово і діло

5531Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: