Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 20 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/05/20/golova-miskoi-bpp-solidarnist-zvernuvsja-do-svoih-odnopartiitsiv-v-oblradi-z-prohannjam-ne-pogodzhuvati-dozvil-na-rozrobku-unikalnogo-rodovischa-litiju.htm
політика, 20 травня 2016

Голова міської «БПП Солідарність» звернувся до своїх однопартійців в облраді з проханням не погоджувати дозвіл на розробку унікального родовища літію



Текст звернення голови Кіровоградської міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка - Солідарність» Олександр Дануца є в розпорядженні сайту «Кіровоград24»:


"Керівнику депутатської фракції «Блок Петра Порошенка - Солідарність» Я.В. Бублику

Депутатам - членам фракції «Блок Петра Порошенка - Солідарність»


Шановні колеги!


Ви є представниками територіальної громади Кіровоградської області і входите до депутатської фракції «Блок Петра Порошенка - Солідарність». Хтось з вас є членом однойменної політичної партії, а хтось обирався по списках нашої політичної сили, будучи безпартійним. На вас лежить величезна відповідальність представляти президентську партію в найвищому органі місцевого самоврядування нашого регіону – Кіровоградській обласній раді. Власне, я до вас звертаюсь, як голова Кіровоградської міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка - Солідарність» та журналіст.


25 березня 2016 року, в порядку денному сесійного засідання Кіровоградської обласної ради, стояло питання про погодження дозволу для ТОВ «Українські рідкісні метали» на розробку Полохівського родовища літієвих руд, що знаходиться в Маловисківському районі. Напередодні цього засідання, на сайті «Кіровоград24» http://kirovograd24.com/, було опубліковане журналістське розслідування (копію додаю) ГІ «Центру Журналістських Розслідувань», яке виявило досить сумнівні речі, пов’язані зі згаданим ТОВ. Так, як виявилося, підприємство зареєстроване лише влітку минулого року і має статутний фонд всього 25 тисяч гривень. В цьому розслідуванні також згадується досить неоднозначна репутація засновників цієї фірми. До честі депутатського корпусу варто відзначити, що, після тривалого обговорення, обласна рада таки не надала дозвіл на розробку унікального родовища.


Також журналісти «Центру Журналістських Розслідувань» виявили, що закордонний інвестор, на якого посилалися представники ТОВ «Українські рідкісні метали» - гонконгська фірма Eternity (Asia) Limited зареєстрована, як і тисячі подібних фірм, в звичайному офісному центрі і не має ні фінансової, ні інвестиційної історії. Представник ТОВ «Українські рідкісні метали» на сесійному засіданні заявив, що цей інвестор вже нібито вкладав кошти в родовища в Харківській області. Натомість, у відповіді на інформаційний запит «Центру Журналістських Розслідувань», Харківська облдержадміністрація цей факт не підтвердила.


Представники фірми та їх лобісти в облдержадміністрації та облраді не припинили спроб «протягнути» це питання. Тому, в порядок денний наступного сесійного засідання облради, повторно включений проект рішення про погодження надання дозволу ТОВ «Українські рідкісні метали» на розробку Полохівського родовища літієвих руд.


Ви маєте надзвичайно відповідально поставитися до цього питання, враховуючи публічність його розгляду та поіменне голосування, яке буде зафіксовано на сайті Кіровоградської обласної ради.


Прошу вас не підтримувати цей проект рішення, адже мова йде про, фактично, останнє таке унікальне родовище на Кіровоградщині. Тому, для його розробки потрібно знайти справжнього потужного інвестора.


Прошу моє звернення зачитати на засіданні фракції або розповсюдити серед депутатів, членів фракції «БПП - Солідарність»


Голова Кіровоградської міської організації політичної партії «Блок Петра Порошенка - Солідарність»  О.Дануца


Читайте також:

Облрада планує передати унікальне родовище сумнівній фірмі зі скандальними засновниками


Про фірму з Гонконгу, що планувала вкласти 100 млн дол в унікальне родовище, невідомо нічого (ЛИСТ)


Харківська ОДА спростувала факт іноземних інвестицій від гонконгської фірми Eternity (Asia) Limited



4916Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: