Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки – Ірина Лягул
Дата: 7 липня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2023/07/07/-moe-nove-zhittja-.htm
фотогалерея, 7 липня 2023

«Моє нове життя»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки – Ірина Лягул


Коли зачиняються одні двері, то відчиняються інші. Закриті двері, це не знак того, що все скінчилося. Це знак того, що це початок. Початок нового. Початок нового життя.


6 липня 2023 року у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» відбулося відкриття персональної виставки МаріниСоколовської  «Моє нове життя».


Маріна Сергіївна Соколовська народилася 6 липня 1991 року у місті Костянтинівка на Донеччині. По завершенню місцевої школи продовжила навчання у Донецькому політехнічному технікуму, в якому провчилася рік, а потім перевелася до Дружківського фахового коледжу Донбаської державної машинобудівної академії і по завершенню здобула кваліфікацію «Бухгалтер». На цьому вона не зупинилася і отримала ще одну освіту за спеціальністю «Кухар-кондитер». Мала досвід роботи пекаря. А з 2016 року до повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України працювала техніком в ОКП «Донецьктеплокомуненерго».


Повномасштабна війна вносить свої корективи у мирне життя Маріни Соколовської та її родини. Вона допомагає місцевим волонтерам: випікає домашню випічку, збирає та доставляє до волонтерських штабів медикаменти та різні речі. Але у квітні 2022 року разом з дітками виїжджає в інше місто. Спочатку разом з родиною брата проживали                               у Кривому Розі. Потім вона зі своїми дітьми переїздить до Дніпра. І саме написання картин трохи її заспокоює. У Дніпрі вона написала перші свої роботи «Полум'я душі» та «Небо Херсону».  Побувши деякий час у Дніпрі вирішують їхати до Кропивницького. 


І вже тут, у Кропивницькому, вона знайомиться з художницею з Каховки Анною Невтирою, яка стає її вчителем з живопису та натхненницею по життю.


Маріна Сергіївна вчиться володіти різним технікам та стилям. Це ми можемо спостерігати у її роботах, які представлені в експозиції «Моє нове життя». Тут близько 70 творів, на яких зображені натюрморти, квіткове різнобарв’я та краєвиди рідної нашої України. Також доповнюють виставку художні твори її шестирічної донечки Сніжани.


Одна із картин представлена на виставці «Весна буяє навкруги», яка розгорнута                      у межах Малої галереї Музею мистецтв, у фойє Кіровоградської обласної філармонії. Також її твори презентовано у межах виставкового проєкту «Об’єднуємо Україну мистецтвом», який було започатковано у червні 2022 року у Музеї мистецтв.


Маріна Соколовська на цьому не зупиняється. Вже цього року вона стає студенткою Центральноукраїнського державного університету імені В.Винниченка. Бере уроки вокалу, проводить майстер-класи з кондитерства та працює над відкриттям дитячого клубу. І допомагає, у межах своїх можливостях, брату, котрий боронить нашу країну на Сході.


Команда Музею мистецтв вітає із днем народження, з відкриттям першої персональної виставки. Бажаємо натхнення, знайти свого щедрого поціновувача, подальших творчих досягнень та усім нам Перемоги!



820Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: