Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 6 червня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2023/06/06/-sadi-mogo-sertsja-.htm
фотогалерея, 6 червня 2023

«Сади мого серця»


Війна. Змінюються плани, змінюються життєві позиції, в тому числі цінності. Митці пишуть вже зовсім не ті картини, поети не ті вірші. Змінюється мистецтво.


6 червня 2023 року у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» відбулося урочисте відкриття персональної виставки члена Національної спілки художників України Марії Некрасової «Сади мого серця».


Марія Олександрівна народилася у місті Світловодськ на Кіровоградщині. Після навчання                          у місцевій школі вступила до Харківського художнього училища. Потім продовжила навчання на кафедрі живопису Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Активно бере участь                               у різноманітних мистецьких фестивалях та конкурсах, як в Україні, так і за її межами. Протягом майже трьох років (2017-2020) викладала живопис в м. Нінбо, Китай. Опісля повернулася до Харкова, працювала в художніх майстернях до поки остогидлий сусід з Півночі не вторгся на нашу землю. Художниця зі своєю родиною переїздить до Світловодська. 


Тут вона продовжує творити та навчати інших живопису. Вже під час повномасштабної війни наново шукає в собі людину, шукає себе як художника, намагаючись не загубитися як особистість, віднайти затишок і тепло, людяність і звичайну людську радість.


На думку Марії Олександрівни, саме гармонія є ключовою для художника. І красу навколишню                  і свій біль митець пропускає крізь себе і вони виходять творами, зі своєю неповторною гармонією. Задля цього творці роками шліфують свою майстерність, досліджують свої теми і експериментують, шукаючи нові шляхи вираження. Вона закохана в цей процес, він нагадує їй дитинство, коли завжди за крок до винаходу століття, та одночасно це важка робота над собою. В кінці кінців все завершується гармонією ремесла, новизни та любов’ю до свого творіння. 


Як змінювався внутрішній шлях мисткині ми можемо спостерігати у її творах, які представлені                    в експозиції «Сади мого серця». Роботи написані 2014-2019 набагато світліші, ніж серія робіт виконаних у 2022-2023 роках. Вони набагато темніші, глибші, але не менш прекрасніші. 


І переглядаючи картини Марії Некрасової згадуються рядки із поезії Ліни Костенко «В моїх садах мелодії Провансу, і жінка, жінка, жінка всіх віків!...». Тож пориньте і ви хоч на хвилинку у світ квітів, краси, жіночності…


Також зазначу, що у стінах Музею мистецтв це вже друга виставка, у якій художниця бере участь. Вперше ми з нею познайомилися у 2009 році у спільному виставковому проєкті. Тоді на початку  грудня  в рамках проведення Року молоді в Україні в музеї відбулося відкриття виставки творів молодих мисткинь - студенток 4-го курсу відділення станкового живопису факультету образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Харківської державної академії дизайну та мистецтв України (портретно-жанрова майстерня під керівництвом народного художника України, професора Василя Ганоцького та заслуженого діяча мистецтв України, професора Віктора Гауса), з промовистою назвою «Одне джерело - різні струмки». Поряд із роботами Каріни Волошко, Олени Маркович та Вікторії Калайчі були представлені і роботи нашої землячки зі Світловодщини Марії Некрасової. 


Сьогодні Марія Олександрівна, в якості професійної художниці, члена Національної спілки художників України представляє свій перший персональний виставковий проєкт «Сади мого серця».


Команда Музею мистецтв вітає пані Марію з відкриттям персональної виставки, бажає художниці мистецьких успіхів, продовжувати творити на полотні свій прекрасний світ, бути завжди в гармонії                    і в натхненні, щирого та вдячного поціновувача і, звісно, усім нам Перемоги!!!


1134Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: