Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки – Ірина Лягул
Дата: 30 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/09/30/-piznati-svii-narod-i-v-narodi-sebe-.htm
фотогалерея, 30 вересня 2022

«Пізнати свій народ і в народі себе»

КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради», куратор виставки – Ірина Лягул


28 вересня 2022 року у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» презентовано виставку мистецьких творів Вадима Медяника під назвою «Пізнавати свій народ і в народі себе».


Вадим Григорович Медяник народився 27 вересня 1957 року у місті Кіровоград (нині Кропивницький). Мистецтву малювати навчався в художній студії. Після військової служби, продовжував займатися улюбленою справою –малюванням. Перша персональна виставка відбулася у 1989 році. У Музеї мистецтв представлено восьму виставку художника.


Для живописця творчість — це сенс життя, невиліковна хвороба. І доки він малює, доти він і живе. Найважливіше для художника — це емоції. Часом буває складно їх зафіксувати — з’являючись на мить, вони одразу зникають. І тут важливо вміти володіти олівцем. Адже гарний твір народжується не у майстерні, спочатку створюється начерк. Саме у вмінні без втрат передати через полотно свою думку глядачам й полягає професіоналізм.


Вадим Григорович для назви виставки не випадково обирає одну із цитат українського філософа Григорія Сковороди – кожен повинен пізнати свій народ і в народі пізнати себе…. Адже у процесі роботи виникає безліч запитань, відповіді на які намагається знайти сам.                   У цьому найкраще може зарадити філософія. Митець переконаний, що кожен має займатися своєю справою, бути самим собою. 


Ряд графічних і живописних полотен, представлених на виставці, відтворює дивовижний світ українського села і його мешканців. Попри важкі побутові умови, вони вміють радіти життю, гарно співають, розповідають веселі історії...


Також ряд творів присвячені його родині. Тут є і дружина, і син. А головне місце в експозиції займає портрет його батька.


«Роздуми» (2013), «Що є істина» (2019), «Думи мої, думи» (2014) та інші роботи закликають нас замислитися над пророчими словами Тараса Шевченка, Григорія Сковороди та інших пророків України.


Персональна виставка митця налічує 32 роботи майстра, вони всі різні, створені авторською технікою, але їх об’єднує філософський зміст, пошуки пізнання буття. Вітаємо майстра з ювілеєм, бажаємо мистецького натхнення, творчого неспокою та мирного неба над головою. Наближаємо Перемогу разом!



850Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: