Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: розслiдування
Автор: Центр Журналістських Розслідувань
Дата: 5 жовтня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/investigation/2016/10/05/podatkova-vse-zh-vijavila-porushennja-v-magazinah-optovichok-ta-more-piva-.htm
розслiдування, 5 жовтня 2016

Податкова все ж виявила порушення в магазинах «Оптовичок» та «Море пива»

Центр Журналістських Розслідувань


Кілька місяців тому журналісти Громадської ініціативи «Центр Журналістських розслідувань» провели два резонансних журналістських розслідування щодо ймовірних порушень при застосуванні фіскальних реєстраторів в магазинах «Маркетопт», «Оптовичок» та «Море пива». Це викладено в матеріалах опублікованих на сайті «Кіровоград24»:


Як не платити податки оптом?


Магазини «Море пива»: вони ніби є, а ніби й немає


Згадані матеріали ми направили до Головного управління Державної фіскальної служби України в Кіровоградській області. На що отримали, фактично, бюрократичну відписку, про яку можете почитати у матеріалі: «Не хочете сплачувати податки – не платіть! (ОФІЦІЙНА ВІДПОВІДЬ)».


Після цього, «Центр Журналістських розслідувань» розпочав тривале листування, яке триває і досі, з Держаною фіскальною службою України та ГУ ДФС в Кіровоградській області. Наразі ми отримали вже три офіційні відповіді, в яких, фактично, визнано факти порушень, про які говорилося в наших матеріалах. Так, зокрема, у відповіді, підписаній заступником начальника ГУ ДФС в Кіровоградській області О.М. Личуком йдеться:


«Проведено дев’ять фактичних перевірок господарських одиниць мережі магазинів «Маркетопт», «Оптовичок», «Море пива», під час яких встановлені порушення пунктів 1, 2, 12, статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Матеріали перевірок направлені за основним місцем реєстрації платників податків (Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області та Дніпродзержинській  ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області».


«Центр Журналістських Розслідувань» продовжує відслідковувати ситуацію з порушеннями в згаданих торгових мережах, і направить відповідні інформаційні запити до Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області та Дніпродзержинській  ОДПІ ГУ ДФС у Дніпропетровській області та надалі інформуватиме вас про розвиток ситуації.    


48915Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: