Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор:
Дата: 4 червня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2013/06/04/rezhim-roboti-ob-ektiv-torgivli-i-sferi-poslug-pidpriemstva-vlasniki-vstanovljujut-samostiino.htm
економіка, 4 червня 2013

Режим роботи об’єктів торгівлі і сфери послуг підприємства (власники) встановлюють самостійно

Держпідприємництво наголосило, що саме органи сільських, селищних та міських рад мають погоджувати з власниками підприємств сфери обслуговування незалежно від форм власності зручний режим роботи, а не навпаки. Про це йдеться в листі Держпідприємництва від 18.04.2013 №3414.

Виходячи з норм законодавства про дозвільну систему у сфері господарської діяльності, таке узгодження не пов’язані з отриманням будь-яких документів дозвільного характеру.

Тому вимоги деяких посадових осіб сільських, селищних, міських рад щодо необхідності отримання суб’єктом господарювання від таких органів зазначених погоджень обмежують права такого суб’єкта господарювання та суперечать загальним принципам господарювання, які визначені у статті 6 Господарського кодексу України, в частині заборони незаконного втручання, зокрема, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб у господарські відносини.

Таким чином, режим роботи підприємств сфери обслуговування суб’єкти господарювання (власники) встановлюють самостійно. Орган же місцевого самоврядування може звертатися до такого суб’єкта з метою узгодження встановленого режиму роботи з обов’язковим дотриманням останнім особливостей продажу окремих груп продовольчих та непродовольчих товарів, здійснення різних видів торгівлі, роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства.

Що ж до збору за видачу дозволу на розміщення об’єкта торгівлі та сфери послуг, то він з набранням чинності Податкового кодексу України (з 01.01.2011) скасований.



4499Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: