Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: kirovograd24.com
Дата: 28 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2013/05/28/vchora-ukrainska-delegatsija-rozpochala-svoju-robotu-u-respublitsi-korei.htm
економіка, 28 травня 2013

Вчора Українська делегація розпочала свою роботу у Республіці Кореї

kirovograd24.com

Вчора було проведено ряд зустрічей, зокрема, відбулася зустріч з Міністром сільського господарства, продовольства сільських справ Республіки Корея Лі Донг Пхілем. Україну представляли заступник глави адміністрації Президента Сергій Ларін, міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк та спеціально для налагодження регіонального співробітництва участь у зустрічі взяв голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко.

Під час зустрічі було зазначено, що наш продуктовий ринок цікавий Південній Кореї. Товарообіг України й Кореї саме у сільськогосподарській продукції складає 40 відсотків від загального. За минулий 2012 рік обсяги товарообігу між нашими державами зросли у 6 разів.

Микола Присяжнюк звернув увагу на те, що, оскільки обидві країни сьогодні зацікавлені у розширенні асортименту продукції, є необхідність визначити чіткі критерії фітосанітарних норм перевірки м’яса свинини, птиці та яловичини з України. Якість української продукції вже високо оцінили в країнах Євросоюзу. Також міністр висловив готовність України до тривалої співпраці. В цьому контексті Лі Донг Пхілем попросив створення в Україні умов для корейських інвесторів. Наразі чимало з них готові вирощувати в Україні зернові для подальшого експорту у Корею. В Полтавській області реалізація подібного проекту вже ведеться, а в Черкаська область сьогодні знаходиться на стадії перемовин. У цілому Корейська Республіка планує інвестувати в аграрну галузь України 400 мільйонів доларів. Обидві сторони висловили впевненість у взаємовигідному подальшому партнерстві.

Також українську делегацію прийняв Голова адміністрації Президента Республіки Корея Хо Те Йоль. Підчас перемовин з обох сторін озвучено неабияку зацікавленість у подальшому поглибленні партнерства між країнами.

Сергій Ларін зазначив, що Україна відкрита для корейських інвесторів, а також те, що Президентом України поставлено завдання всім органам влади створити найсприятливіші та прозорі умови для залучення іноземних інвестицій. У свою чергу, Андрій Ніколаєнко розповів корейським партнерам по позитивний досвід співпраці Кіровоградської області та представників закордонного бізнесу. Навів приклади успішних інвестиційних проектів, які реалізовані в області, та пообіцяв надати всіляку підтримку корейському бізнесу на Кіровоградщині.

4165Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: