Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека 21
Дата: 19 червня, 12:25
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/06/19/v-provedenni-artterapevtichnih-zanjat-z-ditmi-dopomagae-proekt-valizka-z-knizhkami-.htm
культура, 19 червня, 12:25

В проведенні арттерапевтичних занять з дітьми допомагає проект «Валізка з книжками»

Бібліотека 21


Бібліотека-філія для дітей  №21 м.Кропивницького в цьому році отримала  книги за проектом «Валізка з книжками» від Goethe-Institut, що втілювався за фінансової підтримки Міністерства зовнішніх справ Німеччини.  Саме ці книги та  поради від команди проекту  допомагають нашим бібліотекарям в організації та проведенні занять з атртерапії, які стати дуже актуальними в зв’язку з війною.


Сьогодні  працівники книгозбірні завітали до вихованців табору відпочинку Балашівської гімназії.  Вони познайомили дітей з книгами з «валізки». І хоча заняття переривалося звуками тривоги, все ж  творча атмосфера і зацікавленість перемогли.  Присутні не тільки уважно прослухали  уривки з книги І.Андрусяка «Жерар-партизан», а й взялися активно фантазувати, створюючи нове закінчення популярної книжки. 


Для вираження багатьох речей дітям іноді бракує слів, натомість вони можуть це намалювати.  Малювали  героїв книги І. Андрусяка, які взялися боротися з загарбниками, малювали і «привида Києва» із книги Мацуа Джюко.  А найменшим читачам дуже сподобався герой книги О.Русіної «Тор-тракторець, що тягне танк» та його допомога людям під час евакуації. 


Такі заняття допомагають  долати психоемоційні наслідки пов’язані з війною та постійними звуками тривог. Тож завітайте в нашу бібліотеку. Ми порадимо, що і як читати вашим дітям  в нинішніх умовах, щоб це принесло користь  і підняло настрій.


1718Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: