Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 10 січня, 12:50
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/01/10/sakralnii-tsentr-skifii.htm
культура, 10 січня, 12:50

Сакральний Центр Скіфії


10 січня 2024 року  виповнюється 85 років від дня утворення Кіровоградської області. У 1939 році Кіровоградщина була утворена разом із Запорізькою та Сумською областями. Наша область розташована у південній частині Придніпровської  височини на правобережжі Дніпра в прекрасному українському степу. Це сільськогосподарський край, з хорошими чорноземами. 


Багато дивних місць, пам’яток природи є в нашій області. Це і Чорний ліс із нерозгаданими таємницями озера Берестуватого, Онуфріївський парк з його дзеркальними водами, перлини нашого степового краю – дендропарк «Веселі Боковеньки» та заповідник-музей І. Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія». Таможна відшукати і невеликі ділянки первісного степу. 


З нагоди  визначної дати у бібліотеці-філії №10 представлено виставку «Заповідні місця Кіровоградщини». Присутні мали можливість ознайомитись з історичними фактами утворення області, її географічним положенням та мандрували туристичними  стежками Кіровоградської області. Пізнавали природу, багатства, заповідні і пам’ятні місця нашого краю.


Є на території Кіровоградської  області місце Священне, Місце Сили, Сакральне. Про що у наш час свідчить охоронний напис: «Сакральний Центр Скіфії». Це територія, що має унікальне поєднання цінності як історичного, так і природного аспектів. Одне з таких місць знаходиться неподалік села Вільні Луки Новоукраїнського району. 


Ці унікальні ділянки степу любили і вважали своєю домівкою найдавніші племена, зокрема, скіфи, які заселяли наш край. Досліджують цей край і сучасні вчені. Не дає їм спокою унікальне, легендарне у всьому світі скіфське плем’я, для якого наші степи були сакральним місцем. Не дає вченим і дослідникам спокою і оповідка Геродота про казан Аріанта, яка найбільше  і зацікавила відвідувачів книгозбірні.


928Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: