Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 жовтня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/10/26/ukrainska-mova-lletsja-nache-pisnja.htm
культура, 26 жовтня 2023

Українська мова ллється, наче пісня


День української писемності і мови, який цього року ми відзначаємо 27 жовтня – це привід ще раз наголосити, що наша мова є кодом нації, яка виборює своє право на свободу, незалежність, гідне життя. 


А працівники бібліотеки-філії № 1 організували з цього приводу патріотично-лінгвістичний калейдоскоп «Українська мова ллється, наче пісня». 


Познайомившись із тематичною книжковою викладкою та переглянувши пізнавальний відеофільм наші читачі дізналися, серед іншого про те, що українська мова сформувалася ще в Х-IV тисячоліттях до нашої ери й походить із санскриту. А офіційно українську визнано літературною після видання «Енеїди» Івана Котляревського. 


Тож письменника вважають основоположником сучасної української мови. Українська багата на зменшувальні форми і навіть наших ворогів національний гімн назвав «вороженьками». 


Проте це не означає, що ми панькаємося із московитськими загарбниками. Наша боротьба неодмінно завершиться Перемогою всього українського – нації, самоідентичності, мови, культури, звичаїв …


1083Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: