Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека-філія №21
Дата: 9 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/03/09/shevchenkivski-dni-v-bibliotekah-kropivnitskogo.htm
культура, 9 березня 2021

Шевченківські дні в бібліотеках Кропивницького

Бібліотека-філія №21


Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Багатогранність таланту Кобзаря величезна. 


Одна із граней – це мелодійность поезій  Шевченка. Завдяки їй він і здобув славу одного з наймузичніших поетів світу.  Шевченко і музика - саме цій темі була присвячена музична вітальня, що відбулася у бібліотеці-філії №21м.Кропивницького. Мелодійність, музичність Шевченкових поезій зумовили їх надзвичайну популярність, вони стали невичерпним джерелом натхнення для композиторів. Бібліотекарі познайомили читачів з творами Тараса Григоровича, які надихнули композиторів на створення не тільки пісень,  романсів а й опер, балетів, кантат.

         

На заході присутні прослухали   музичні твори на слова Т.Г Шевченка в сучасній інтерпретації  у виконанні  Ірини  Білик, рок-гурту "Кому Вниз", гурту "Скрябін",  фольк-рок-оркестру "Тарасова ніч".  А супроводжували музику відеокадри   картин, намальованих  Шевченком. Те, що пісні на слова Шевченка ми бачимо в репертуарі багатьох виконавців — це ще раз доводить нам, що байдужих до творчості поета немає.


1186Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: