Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 10 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/05/10/literaturno-muzichna-kompozitsija-peremoga-v-sertsjah-pokolin-.htm
культура, 10 травня 2016

Літературно-музична композиція «Перемога в серцях поколінь»


Пам’ять про війну, її сувора правда залишається з нами як найбільший за силою духу приклад мужності, патріотизму, важкої ратної праці та вічної скорботи за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче — життя. День Великої Перемоги - свято, яке стало символом радості і скорботи, пам’яті і безсмертя, єднання і дружби народів, які заради майбутнього власною кров’ю відстояли рідну землю.


З нагоди відзначення 71-річниці Перемоги у Другій світовій війні в обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Г.Шевченка у відділі естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів відбулася літературно-музична композиція  «Перемога в серцях поколінь». 


У програмі прозвучали пісні воєнних років, а також сучасні пісні про війну у виконанні учасників бібліотечної студії «АРТ-світ», зокрема це пісні: «Ах, этитучи в голубом», «Ми за мир на цьому світі», «А закатыалые», «Десятий батальйон», «Письмо отца», «Повертайся, солдате», «Нашим героям», «Перемога», «Нам потрібне мирне небо» та музичні композиції на фортепіано «Журавлі» та «Катюша» тощо.   


Також учасниками бібліотечної студії  були продекламовані вірші на воєнну тематику, яківикликали у присутніх почуття патріотизму, гордості, суму та тривоги. 


Хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам’ять полеглих у бою солдатів. Кожна пісня, слова з віршів, що звучали під час заходу нагадували про подвиг нашого народу, що встав на захист Вітчизни, а сльози на очах усіх присутніх підтвердили, що ті події будуть вічно жити в пам’яті народу.


 Їх подвиг, стійкість, любов до Батьківщини завжди будуть високим моральним орієнтиром для прийдешніх поколінь.


 Під час заходу також не могли не згадати про бійців, які героїчно загинули в зоні АТО, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Мужність і героїзм, самовіддана служба, вірність військовій присязі – це все те, чим наділені бійці України. І це не викликає сумніву в тому, що український народ вистоїть і неодмінно переможе!







4023Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: