Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 24 лютого 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/02/24/i-znovu-pro-knigi.htm
культура, 24 лютого 2016

І знову про книги


22 лютого 2016 року в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва розпочала роботу «Школа інформаційного комфорту». Школа має на меті познайомити користувачів і всіх бажаючих з надбаннями бібліотек, їх історією, сучасним станом, навчити читачів вести самостійний пошук інформації за різними джерелами, користуватися електронними каталогами бібліотек, складати списки до курсових, дипломних робіт та рефератів, а також скористатися всіма можливостями сьогоднішніх бібліотек. 


Перше заняття «Бібліотеки України та регіону. Їх інформаційний потенціал» відвідали учні Кіровоградського ліцею побутового обслуговування.


Молодь познайомилася з історією бібліотек від найдавніших часів до сьогодення, дізналася про виникнення книги та книгодрукування, а також довідалась про історію виникнення мов та історію відзначення Дня рідної мови, (21 лютого). Також присутні дізналися про найбільші бібліотеки України та світу. І, звичайно, корисною була інформація для присутніх про бібліотеки Кіровограда та області. Учні дізналися про те, що перша друкарня цивільного шрифту знаходилася саме в Єлисаветграді.


Цікавою була розповідь бібліотекарів про історію кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва, відділи обслуговування, інформаційний потенціал та можливості.


Наостанок відвідувачі познайомилися з раритетними виданнями 19 століття та новинками літератури з різних галузей знань і краєзнавства.


3437Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: