Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Валентина Ноженко – головний зберігач фондів обласного художнього музею
Дата: 20 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2015/03/20/u-kirovogradi-vidbulosja-vidkrittja-vistavki-maistrini-irini-tereschenko.htm
культура, 20 березня 2015

У Кіровограді відбулося відкриття виставки майстрині Ірини Терещенко

Валентина Ноженко – головний зберігач фондів обласного художнього музею

19 березня 2015 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки майстрині Ірини Терещенко.


Ірина Терещенко народилась 7 березня 1964 року в м. Кіровограді, тож все свідоме життя майбутньої мисткині пов’язане з рідним містом. Навчалася в Кіровоградському інституті сільськогосподарського машинобудування (сьогодні Кіровоградський Національний технічний університет), а потім працювала на заводі «Гідросила».


Ірина Петрівна віртуозно оволоділа технікою в’язання та валяння. В своїх роботах майстриня подає технологію виготовлення в’язаних виробів. Її роботи різнопланові, це картини, іграшки, сумки, жіночий одяг.


Кожний сюжет - це зростання майстерності автора, його фахової досконалості, прагнення до самоутвердження. Художнє мислення щораз набуває філософічності. Творами «Все буде добре», «Сніг», «Магнолія», «Риба», «Маки» автор викликає у глядача не пасивне відчуття, а активну емоційну реакцію. Вражає тонке, гармонійне зіставлення кольорів, відчуття ритму у побудові візерунків. Творчість – одна з найхарактерніших і, в той же час, найзагадковіших рис людини. Особистість Ірини Терещенко є знаковим прикладом універсальної творчої позиції. Її роботи цікаві за принципами формотворення та орнаментування. Майстриня, яка у вічних пошуках прагне відчути музику творчості.


Експонує свої твори мисткиня не часто, її роботи можна побачити на престижних виставках не лише в Україні, але й за кордоном. На Міжнародному фестивалі художнього текстилю «Берегиня», який проходив у 2012 році у місті Харкові, Ірина Терещенко зайняла третє місце.


Свій творчий доробок пані Ірина неодноразово демонструвала в Кіровоградському обласному художньому музею, в Кіровоградському обласному центрі народної творчості разом зі своїми колегами – майстрами з кіровоградського клубу народних ремесел «Ниточка».


На відкритті виставки Ірина Терещенко передала до фондів Кіровоградського обласного художнього музею свою роботу «Сніг» (2015 рік).


IMG_7122


DSC_6984



IMG_7044


IMG_7049


IMG_7096


IMG_7098


IMG_7116


IMG_7125


Валентина Ноженко – головний зберігач

фондів обласного художнього музею


3776Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: