Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: авторка - Олена Ковальова, CКЦ "Задзеркалля", фото - Олександр Майоров
Дата: 30 березня, 13:48
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/03/30/sila-p-jatoh-pidlitkiv-zdatna-dopomogti-sotnjam-doroslih.htm
суспільство, 30 березня, 13:48

Сила п’ятьох підлітків здатна допомогти сотням дорослих

авторка - Олена Ковальова, CКЦ "Задзеркалля", фото - Олександр Майоров

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, організоване громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд —  це “Сила п’ятьох” із Новоукраїнки.

Команда складається із п’яти підлітків: Каріни Коваленко, Вікторії Насеткіної, Єлізавети Бубнової, Єгора Мутіна та Іллі Дергачова. Їх поєднало прагнення покращити ментальне здоров'я батьків, котрі мають дітей, у місті Новоукраїнка. Адже після дослідження, яке провели апшифтери, вони зрозуміли, що дорослі у родинах потребують відпочинку від постійної рутини, зокрема, фізичних вправ на свіжому повітрі, занять із психологом і музичних заходів. Спочатку команда планувала працювати тільки із батьками, котрі мають дітей з інвалідністю, але після дослідження було вирішено розширювати аудиторію, і проводити заходи для всіх бажаючих батьків.

“Ми віримо, що одним із важливих елементів підтримки ментального здоров’я є фізична активність, бо самі займаємося спортом і помічали, як після тренувань покращується настрій, забуваються проблеми, ти ніби «перевантажуєш» себе”, - діляться досвідом у команді “Сила п’яти”.

Вони вже зв’язалися із інклюзивним центром, що діє у Новоукраїнці, і поділилися ідеями організації активностей для дорослих, котрі його відвідують. А також знайшли ще кілька локацій для занять. На одній з них працює «Центр перебування дитини» та «Спільно точка», де матусі і татусі зможуть в разі потреби залишити дитину під наглядом на час своїх занять-тренувань. На думку команди “Сила п’яти”, таким місцем може стати якраз простір їх проекту. Над розробкою його концепції команда зараз і працює.

Апшифтери планують широку інформаційну кампанію у ТікТоці, Інстаграмі та Фейсбуці, а також через буклети, котрі дозволять залучити потрібну аудиторію. Тож, слідкуйте за діяльністю команди “Сила п’яти” протягом наступних трьох місяців у Новоукраїнці, та долучайтеся до їхніх заходів, або розповідайте про це знайомим і друзям.

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org/ , і в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallya/ UPSHIFT — це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), яка реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити соціально важливі проєкти.

979Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: