Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 21 лютого, 15:42
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/02/21/do-dnja-movi.htm
суспільство, 21 лютого, 15:42

До Дня мови


21 лютого, бібліотека-філія №15 долучилася до святкування Міжнародного дня рідної мови та підготувала багато цікавинок для своїх користувачів. 


Метою заходу було поглибитизнанняпро мову, як основу духовності, виховатилюбов і повагу до українськоїмови, якмовидержавної та материнської,спонукатичитачів до роздумів про долю рідного краю та йогославнихсинів, про свою приналежність до українського роду.


Цього дня діти переглянули відео-презентацію до Міжнародного дня рідної мови, пригадали прислів‘я, приказки, позмагалися в промовлянні скоромовок, відгадували кросворд. Також у читальній залі бібліотеки розгорнули книжкову виставка «Мова– духовний скарб нації», яка доповнила і розкрила красу і велич рідної мови.


Для учасникі клубу «Запитайко» проведено караван  історій «Чи є мова краща, аніж та що рідна», якийдовів, що наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня голосистого соловейка.


До заходу також долучилися учні мовної студії «GoEnglish». Бібліотекарі разом з вчителем англійської мови запропонували дітям інтерактив, який полягав у доборі епітетів, якими можна описати нашу рідну мову та перекласти їх ще й англійською. Ця гра сприяла поліпшенню грамотності учнів шляхом зіставлення двох мов та усвідомленню важливості оволодіння англійською та українською мовами.


Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.


464Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: