Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 8 лютого, 11:54
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/02/08/navchannja-rizikam-vid-vibuhonebezpechnih-predmetiv.htm
суспільство, 8 лютого, 11:54

Навчання ризикам від вибухонебезпечних предметів


У бібліотеці-філії №2 м. Кропивницького відбулася навчальна бесіда «Навчання ризикам від вибухонебезпечних предметів» / «Діяльність з гуманітарного розмінування». 


Представниця інформаційної групи міжнародної організації MineAdvisoryGroup (MAG) повідомила присутнім про те, що Україна визнана найбільш замінованою країною у світі: приблизно 30-40% її території заміновано, а терміни її повного розмінування поки що важко передбачити.

    

Присутні на заході бібліотекарі та читачі були ознайомлені з діяльністю всесвітньої гуманітарної та правозахисної організаціїMAG, якапрагне допомогти Україні наблизитись до безпечного майбутнього: проводить обстеження та очисні роботи, співпрацює з українською владою та гуманітарними організаціями, підвищує обізнаність про загрозу вибухонебезпечних речовин і просуває важливість безпечної поведінки, сприяє технічному розвитку у галузі демінування.


Також присутні дізналися про ризики від потенційних небезпек на окупованих і деокупованих територіях - в багатьох місцях можуть бути заховані міни й вони можуть ховатись в найнесподіваніших місцях: у полі та в лісі, на пляжах та в парках, на дорогах та їхніх околицях, на вулиці, в покинутих будинках та навіть на дитячих майданчиках. Представниця MAG, Світлана показала наглядно та проінформувала про види піхотнихта проти транспортних мін, саморобні вибухонебезпечні пристрої, розповіла про правила безпеки з ними.


Тож, піклуймося про власну безпеку – будьмо свідомі.


410Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: