Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 15 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2023/11/15/kreativnist-ta-innovatsii-v-biznesi-u-kropivnitskomu-vidbuvsja-forum-dlja-pidpriemtsiv.htm
суспільство, 15 листопада 2023

Креативність та інновації в бізнесі: у Кропивницькому відбувся форум для підприємців


За підтримки програми EU4Business Кропивницькому відбувся форум «Креативність та інновації в бізнесі», під час якого йшлося про підтримку малого і середнього підприємництва, розвиток бізнесу, можливості впровадження інновацій та сучасних технологій, які допомагають розвивати власну справу.


З вітальним словом на відкритті форуму виступив начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович.


«Ми об'єднані спільною ідею в єдиному економічному просторі, за єдиними державними правилами, що забезпечують розвиток і підтримку бізнесу. Попри війну область продовжує працювати над сприятливими умовами для бізнесу. А бізнес своєю чергою демонструє соціальну складову роботи — це і військове волонтерство, і підтримка ВПО. Ми продовжуємо працювати над відновленням економіки і позитивними змінами в конкурентоспроможності регіону, над підвищенням рівня життя населення. Всі наші, втому числіпартнерські програми, спрямовані на забезпечення стабільної роботи регіону», - наголосив Андрій Райкович.



Разом з тим, очільник області подякував і міжнародним партнерам, чиї грантові програми були реалізовані у Кропивницькому.


Сам форум також став своєрідним зрізом ефективності роботи Центру підтримки підприємництва, який запрацював влітку цього року при міській раді. Сам центр - це результат реалізації проєкту «Створення центру підтримки підприємництва «BusinessKrop-HUB» як складової екосистеми сприяння розвитку МСП у Кропивницькій громаді», який впроваджується в рамках програми міжнародної допомоги «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ.


За період з відкриття Центру, в рамках проєкту, для підприємців та початківців проведено 9 різноманітних семінарів-тренінгів. Крім того, відбулись консультаційні зустрічі з представниками Державної податкової інспекції, Державної митної служби, Кіровоградського обласного центру зайнятості АТ «Ощадбанк», управлінням власності міської ради тощо. Участь у заходах взяли більше ніж 300 учасників.


Під час свого виступу на форумі заступниця директора програми EU4Business Тетяна Аніщук наголосила на якісній та ефективній роботі кропивницької громади з реалізації двох проєктів, які фінансувалися Європейським Союзом спільно з урядом Німеччини — це онлайн платформа «Діловий Кропивницький» і Центр підтримки підприємництва «BusinessKrop-HUB».


Загалом серед учасників форуму було чимало підприємців, які пройшли безкоштовні семінари, були присутні і ті, хто вже користувалися інструментами підтримки бізнесу, зокрема, отримали консультацію щодо написання грантових заявок, також серед учасників були присутні підприємці, які тільки розпочали власну справу завдяки знанням, отриманим на освітніх заходах в Центрі.


Про інновації та креативність в бізнесі говорили на прикладах інструментів та реальних кейсів як професійні спікери з різних регіонів України, так і представники місцевого підприємництва, успішні у своїй справі.



Зокрема, серед спікерів - керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Баннік презентував можливості для бізнесу на порталі «Дія», своїм досвідом поділився керівник центру підтримки підприємців у Кривому Розі Руслан Шамрін,  про «хмарні технології» у сучасному бізнесі розповів народний депутат Олександр Федієнко.


Під час панельної дискусії місцеві підприємиці говорили про те, як креативність впливає на розвиток бізнесу. Так, у цьому блоці своїми успішними кейсами у сфері краси, виробництва одягу, ресторанного бізнесу та доставки води поділились успішні підприємиці Кропивницького.


Підсумував форум заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан. Говорив посадовець і про роботу Центру, яким він опікується.


«Рішення передбачити фінансування роботи Центру на наступний рік отримало підтримку від депутатського корпусу. І в 2024 році на базі Центру підтримки підприємництва продовжаться тренінги, навчання, консультації, в планах також запровадити бізнес-ранки з владою (досвід німецького міста - партнера Крефельд). Натомість від підприємців чекаємо активнішого зворотнього зв'язку, зокрема пропозицій щодо співпраці. Звісно, сьогодні на першому місці державної політики - допомога ЗСУ , а друге — це підтримка українського бізнесу, - зазначив Михайло Бєжан.


_________________________________________________________

Захід відбувається в рамках реалізації проєкту «Створення центру підтримки підприємництва «BusinessKrop-HUB» як складової екосистеми сприяння розвитку МСП у Кропивницькій громаді», який реалізується громадською організацією «Агенція креативних ідей» у співпраці з Кропивницькою міською радою в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП , яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини.


Грантовий конкурс виконує Фонд  розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ Ukraine ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.


Зміст публікації є виключною відповідальністю ГО «Агенція креативних ідей» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.


              


934Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: