Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 12 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/07/12/krasa-scho-rjatue-svit.htm
суспільство, 12 липня 2022

Краса, що рятує світ


Поціновувачам краси у Кропивницькому добре відоме ім’я Людмили Кривенко – майстрині, яка пише картини клаптиками тканини. Робить вона це ценеперевершено, аджедивлячись на деякі полотна, ви не відразу зрозумієте, що перед вами не олія чи акварель, а тканина та нитки.


Її одинадцята виставка відкрилася у відділі мистецтв бібліотеки Чижевського. Назвала експозицію пані Людмила просто і символічно – «Краса врятує світ». Краса людських відносин, краса створеного людським духом і краса матеріального втілення душевної теплоти конкретної людини.


«Це титанічна робота на сам перед душі. Такої тонкої, такої глибокої. Це шедеври повинні  йти світом, щоб побачивши їх, побачили Україну», - заявила журналістка Марія Лебідь на відкритті виставки. 


Свій величезний талант Людмила Кривенко реалізує в неймовірних картинах, в чудових дитячих ковдрочках, в оригінальних жіночих сумках, в оберегах української родини - ляльках-мотанках та багатьох інших яскравих, зроблених з великою любов’ю речах. 


«Виставка пані Людмили – куточок світла, надії на майбутнє і те, що все буде Україна! Часто обговорюють питання, чи треба нам під час війни мистецтво. Треба, бо це ресурс, щоб споглядати, що краса дійсно існує. Усі війни колись закінчуються, а краса існує завжди», - впевненапедагогиня і майстриня Людмила Чистякова.


Виставка працюватиме у відділі мистецтв бібліотеки Чижевськогодо вересня.


«На заходах, які проходять в нашому відділі, я завжди гостям кажу, що роботи пані Людмили  - це візитівка нашого міста. Художників багато, а Кривенко – вона єдина», - зізналася завідувачка відділом мистецтв Світлана Ушакова. 


Запрошуємо усіх охочих до нашої книгозбірні!


Відкриття виставки можна подивитись на бібліотечному YouTube-каналі за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=GbnVoJ4TYeI&t=906s

                  

1092Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: