Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 22 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/22/chi-mozhut-inozemtsi-pratsjuvati-za-sumischennjam-.htm
суспільство, 22 жовтня 2021

Чи можуть іноземці працювати за суміщенням?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Нормами законодавства про зайнятість населення встановлено, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволу, що видається регіональним центром зайнятості. Праця іноземців може застосовуватися на різних посадах в одного або декількох (двох і більше) роботодавців за умови отримання дозволу на застосування праці іноземців на кожній посаді.


При цьому, відповідно до частини 3 статті 42 Закону України “Про зайнятість населення”, іноземний найманий працівник може суміщати роботу на посаді, визначену дозволом, з роботою на посаді тимчасово відсутнього працівника за умови, що суміщення триває не більше 60 календарних днів протягом календарного року. 


Довідково. У правовому полі наразі відсутнє чітке визначення терміну “суміщення”. В практичній роботі рекомендується використовувати роз’яснення управління Держпраці в області. 


Більш детально за посиланням: https://kr.dsp.gov.ua/index.php/3648-pa14-08-18



1386Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: