Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталія Лисонь, директор Вільшанської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 29 липня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/07/29/ja-shukav-i-znaishov-istorija-pratsevlashtuvannja-bezrobitnogo-z-vilshanschini.htm
суспільство, 29 липня 2021

Я шукав і знайшов: історія працевлаштування безробітного з Вільшанщини

Наталія Лисонь, директор Вільшанської районної філії обласного центру зайнятості


Серед багатьох прикладів працевлаштування безробітних громадян – історія працевлаштування мешканця селища Вільшанка Андрія Кравця. Ця історія може здатися комусь буденною, але залишає приємні відголоски: безробітний знайшов роботу, яка йому подобається, роботодавець отримав сумлінного працівника, а фахівці служби зайнятості переконалися, що задоволення потреб клієнтів стає максимально простішим.


Андрій Кравець звернувся до Вільшанської районної філії обласного центру зайнятості з метою пошуку нової роботи у лютому місяці. «І все у мене в житті складалося нібито чудово, однак у жовтні 2020 року строк дії договору закінчився і я залишився без роботи. Самостійні пошуки роботи, випадкові заробітки навели мене на думку знайти постійну роботу, як раніше», – розповідає безробітний кар’єрному радникові.


Оскільки по допомогу в пошуку роботи чоловік звертається не вперше, вся інформація про нього у фахівця як на долоні, все відомо: за здобутим фахом – слюсар з ремонту рухомого складу, далі робота за направленням служби зайнятості у Вільшанському комунальному підприємстві. За десять років трудового стажу довелося попрацювати і помічником електровоза, й охоронником, і помічником машиніста, і під час виборчих кампаній.


Під час первинного прийому вакансій, які підходили б чоловікові чи за освітою, чи за здобутим професійним досвідом, не було. Тому склали індивідуальний план пошуку роботи


Згодом керівник РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» Михайло Станков звернувся до районної філії з метою оперативного заповнення вакансії за посадою «Електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі». Серед осіб, яким було запропоновано працевлаштування на дану вакансію, був і Андрій Кравець. Безробітний спочатку мав деякі сумніви щодо власних здібностей, але все ж таки вирішив випробувати свої сили у сфері енергетики.


Під час співбесіди роботодавець узяв до уваги те, що безробітний зацікавлений у працевлаштуванні, налаштований працювати на совість.


Андрій зробив вибір, обравши запропоновану вакансію, і не прогадав – умови праці, заробітна плата й колектив сподобалися хлопцю, і після проходження медичного огляду він приступив до виконання своїх обов’язків.


Тим, хто сьогодні перебуває у пошуку роботи, колишній безробітний впевнено говорить: «Таких історій, як у мене, стільки ж, скільки людей, котрі звернулися в службу зайнятості. У кожного своя історія. Не так уже й важливо, яка у вас освіта, чи є досвід роботи, якими навичками володієте. Центр зайнятості стане вашим вірним помічником у непростому завданні працевлаштування. Навіть у цей складний час вам допоможуть знайти роботу, яка вам до душі».



1151Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: