Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 12 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/03/12/kiberbuling-scho-tse-ta-jak-tse-zupiniti-.htm
суспільство, 12 березня 2021

Кібербулінг – що це та як це зупинити?


Усі друзі жартують між собою, але іноді важко сказати, чи хтось просто розважається, чи намагається нашкодити, особливо в Інтернеті. Іноді вони насміхаються, але говорять, що це «просто жарти» і пропонують «не сприймати це так серйозно». Але все не так просто…

           

У бібліотеці-філії №8, наші бібліотекарі протягом дня відверто обговорили з підлітками та їх батьками, які приходили до книгарні  причини виникнення такого явища як «булінг» та з’ясували, чи є прояви цькування однолітків в їхніх класах, школі. Також дітям пояснили, що образливі слова, брехня, несправедливі чутки в соціальних мережах і на просторах інтернету — називають кібербулінгом.


Бажаючим було запропоновано переглянути онлайн-поради: «Кібербулінг. Як бути?» − це допомогло підліткам зрозуміти як уникнути приниження та знущання на ранній стадії.  А також для батьків було корисно зрозуміти, що для профілактики кібербулінгу важливо вчити своїх дітей двом важливим речам: критичному мисленню та самооцінці. 


Не залишилась без уваги і виставка «Кібербулінг – поширення негативної інформації в Інтернеті»,  де було представлено поради учням,  які стали жертвами кібербулінгу та їх батькам.  А також номера телефонів гарячих ліній при порушенні прав дитини. 


За допомогою долоньок проти насильства, підлітки писали свої побажання, які символізують доброту, тепло, єднання, надію. Життя  без зла, горя та насильства; мрію про спокій і злагоду в родинах та країні, про мир та взаєморозуміння, добро та любов.


Захистіть себе, і цим ви зробите перший крок до захисту інших!


1511Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: