Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Інна Косячук, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 1 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/12/01/invalidnist-ne-obmezhue-golovne-buti-napoleglivim.htm
суспільство, 1 грудня 2020

Інвалідність не обмежує: головне – бути наполегливим

Інна Косячук, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості


«Знайти роботу для людини, яка має вади здоров'я, у наш час складно, однак можливо. Найголовніше – бути наполегливим, а не розчаровуватися при першій відмові роботодавця», – переконана Надія Мельникова.


Молода жінка, незважаючи на власні проблеми зі здоров`ям, прагнула працювати і бути затребуваним фахівцем. За допомогою у пошуку роботи Надія звернулася до Маловисківської районної філії обласного центру зайнятості, де активно використовувала усі надані можливості для пошуку роботи. 


Під час спілкування з фахівцем служби зайнятості, жінка повідомила, що вона бухгалтер за першою освітою, а за другою (вищою освітою) – документознавець. «Мій стаж роботи у фінансовій сфері – понад десять років. Тож мені хотілося, звісно, працювати у тій сфері, яка мені до вподоби. Разом з досвідом я отримала неоціненний багаж знань, який я хотіла би використати та примножувати», – ділиться спогадами пані Надія.


Під час семінару з техніки пошуку роботи жінка набула навички самопрезентації та отримала допомогу щодо побудови плану професійної кар'єри. Надія отримала інформацію про стан місцевого ринку праці та перспективи зайнятості осіб з інвалідністю; ознайомилася із додатковими гарантіями працевлаштування та соціальними послугами, які надає служба зайнятості особам з інвалідністю, й остаточно зрозуміла, що має усі шанси на успішне працевлаштування. 


Фахівці районної філії обласного центру зайнятості, враховуючи лікарські рекомендації, підібрали для  пані Надії підходящу вакансію, після чого жінка пройшла співбесіду з керівником ТОВ «Хюррем». Окрім того, вона мала можливість стажуватися безпосередньо на робочому місці і, під час цього процесу керівництво підприємство мало можливість переконатися у тому, що пані Надія дійсно є гідним кандидатом на зайняття вільної посади. 


На думку Надії Борисівни, тим, хто опинився у скрутній ситуації та залишився без роботи, не можна зневірятися: «Питання тільки в бажанні рухатися вперед, а життя приведе вас туди, де зможуть вам допомогти. Де допомогли і мені – у районній філії обласного центру зайнятості».


На сьогодні колишня безробітна успішно працює бухгалтером і задоволена і заробітною платою, і графіком роботи, і ставленням роботодавця.



1170Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: