Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 31 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/01/31/legalne-pratsevlashtuvannja-gromadjan-prioritet-sluzhbi-zainjatosti.htm
суспільство, 31 січня 2020

Легальне працевлаштування громадян – пріоритет служби зайнятості

Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Днями, у приміщенні Долинської районної філії відбулось засідання круглого столу щодо легалізації трудових відносин за участі Головного державного інспектора Управління Держпраці Кіровоградської області Сергія Терещенка та заступника начальника відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів №4 Управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталії Григоренко. У ході засідання сторони узгодили проведення спільних заходів, у тому числі відвідування роботодавців Долинського району у визначені терміни.


У своїй промові директор районної філії Марина Соловйова повідомила, що враховуючи роль державної служби зайнятості у процесах легалізації зайнятості та створення сприятливих умов для детінізації заробітної плати та забезпечення соціальної захищеності працівників осторонь не залишилась Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості. 


Так, 28 січня, у приміщенні районної філії відбувся семінар для роботодавців, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, організації харчування за участі представників зацікавлених сторін. Роботодавці отримали інформацію про необхідність дотримання вимог законів України «Про зайнятість населення», «Загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», Кодексу законів про працю України, «Про оплату праці», «Про рекламу».


Крім того, у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи робоча група відвідала 32 місцевих роботодавця, під час яких доведена інформація про неприпустимість найму працівників без оформлення трудових відносин та неухильне дотримання законодавчих вимог щодо укладення трудових договорів.


Відповідно до доручення Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука від 22 січня 2020 року, з 24 по 31 січня цього року на Кіровоградщині, які і по всій Україні, органами Держпраці здійснюються заходи щодо контролю за додержанням роботодавцями законодавства про працю та зайнятість населення у напрямку недопущення використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин, у тому числі шляхом безпосередніх візитів на підприємства.



1205Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: