Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Губа, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 19 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/12/19/jak-viznachiti-maibutne-ditini-vzhe-zaraz-batki-vihovateli-obgovorili-problemu-proforientatsii-ditei.htm
суспільство, 19 грудня 2019

Як визначити майбутнє дитини вже зараз: батьки-вихователі обговорили проблему профорієнтації дітей

О. Губа, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості


Днями, на базі міської дитячої бібліотеки ім. Ю. Гагаріна за підтримки  Олександрійського міського центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відбулося засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів.


До проведення заходу долучилися й фахівці з професійної орієнтації Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


На початку зустрічі батьки поділилися професійними намірами своїх дітей: хтось хоче стати кухарем та відкрити власний ресторан, хтось мріє стати військовим та захищати нашу Батьківщину.
Після активного обговорення батьками професійних намірів дітей – вихованців,  фахівцем був зроблений акцент на правилах вибору професії. Вона зазначила, що, обираючи професію,  необхідно визначити інтереси, нахили, здібності, фізичні можливості  дитини, дізнатись про умови праці, медичні показання та протипоказання. Потім спробували співставити можливості дитини з вимогами обраної професії до працівника та затребуваності її на ринку праці.


Після інформаційної частини учасники заходу мали можливість поставити фахівцям питання, на які отримали вичерпні відповіді. Зокрема фахівець наголосила на важливості індивідуального  підходу до дітей даної категорії та надала інформацію щодо можливої допомоги служби зайнятості у професійному самовизначенні дитини, а саме про можливість проходження дітьми профорієнтаційного комплексного тестування на веб-базованій платформі «Моя професія: консультаційна мережа» на сайті Державної служби зайнятості. Згаданий тест дозволить дослідити глибинні професійні інтереси й цінності вихованців, а також виявити психологічні схильності дітей до певних видів професійної діяльності. Батьки  висловили впевненість, що  уся інформація буде дуже корисною в професійному самовизначенні  їхніх дітей.


Продовженням засідання став сеанс арт-терапії, який провела бібліотекар міської дитячої бібліотеки ім. Ю. Гагаріна. Це заняття дало можливість отримати психоемоційне розвантаження.
«Всі учасники засідання мали можливість відволіктися від буденного життя та щоденних побутових справ. Цей захід був корисним для всіх. Отримавши гарний настрій та позитивні  емоції ми повернемося додому, аби продовжити дарувати любов та турботу своїм дітям»,– говорять учасники засідання.



1530Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: