Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 26 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/06/26/zhittja-pislja-viini-jak-uchasniku-ato-znaiti-robotu.htm
суспільство, 26 червня 2019

Життя після війни: як учаснику АТО знайти роботу

Марина Соловйова, директор Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Колишнім бійцям дуже важко повертатись до мирного життя і знову знайти своє місце в соціумі. Багато часу витрачається на усвідомлення того, що основне життя іде тут, де немає вибухів, де поруч родина і можна спокійно спати, а військові дії – лише сторінка, яку треба перегорнути.


Сергій Когут провів майже два роки у зоні проведення антитерористичної операції. Повернувшись до звичайного життя, чоловік відразу почав шукати роботу. За допомогою вчорашній боєць звернувся до Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


«У свій час за сприяння районної філії я здобув професію тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва. По закінченню навчального закладу я був працевлаштований. Тому я знову звернувся до служби зайнятості аби знайти роботу за здобутою професією», – повідомив Сергій Когут. На момент звернення підходящої роботи не було.


Аби допомогти чоловікові усвідомити свої сильні особисті якості, визначити наявні конкурентні переваги, зокрема здібності, навички  чоловікові було призначено зустріч з кар'єрним радником.


Під час розмови з цим фахівцем з’ясувалося, що чоловік має досвід роботи тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва, інші нюанси його трудового шляху, і в результаті вибудували план спільних дій, що спрямований на досягнення головної мети звернення Сергія до служби зайнятості – його працевлаштування.


Згодом, декілька сільськогосподарських підприємств  району подали до служби зайнятості вакансії тракториста. Одне з них – фермерське господарство «Олександра», що здійснює свою діяльність в селі  Суходільське Долинського району, де проживає Сергій.


Спеціальних вимог до кандидата  роботодавець не ставив, але шукав людину відповідальну, організовану, а також таку, яка вміє раціонально організувати свій робочий час. Усім вищезгаданим вимогам роботодавця Сергій відповідав, тому відразу отримав постійне місце роботи.


У господарстві працівником задоволені. І не дивно, адже чоловік хороша працьовита людина, яка вміє не тільки Батьківщину захищати, але й добре працювати.




1457Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: