Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталія Сімонян, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області
Дата: 4 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2019/06/04/reestr-zastrahovanih-osib-dopomozhe-i-pri-oformlenni-likarnjanogo-i-dlja-priznachennja-pensii.htm
суспільство, 4 червня 2019

Реєстр застрахованих осіб допоможе і при оформленні лікарняного, і для призначення пенсії

Наталія Сімонян, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


Якщо людині потрібно оформити лікарняний лист, соціальну допомогу чи прийшов час виходу на пенсію – видати необхідні дані для офіційних процедур допоможе Реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі – Реєстр). Ведення, обробку та використання його даних здійснює Пенсійний фонд України.


Реєстр ведеться в електронному вигляді і на кожну застраховану особу (а це кожен четвертий житель області) Пенсійний фонд створює окрему персональну електронну облікову картку.


Кожен громадянин, що є застрахованою особою, зареєструвавшись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, має можливість перевірити свої індивідуальні дані (прізвище, дата народження, серія паспорта, адреса тощо), внесені до Реєстру. У разі виявлення некоректних відомостей особа має можливість подати до територіального органу Пенсійного фонду України особисто або через представника Анкету застрахованої особи для внесення/зміни/уточнення таких даних за визначеною формою. Разом з нею надаються документи, що підтверджують будь-які зміни.


фото - Пенсійний калькулятор


1924Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: