Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: stepup.press/
Дата: 15 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2018/11/15/zalishili-budinok-bez-tepla-i-gazu.htm
суспільство, 15 листопада 2018

Залишили будинок без тепла і газу

stepup.press/


До громадської організації  "Життя без корупції" звернулася Світлана Кадигроб, яка є власницею будинку, розташованого у Кропивницькому за адресою провулок Перший Госпітальний, 17. Вона поскаржилась на те, що працівники ВАТ "Кіровоградгаз" безпідставно відключили цей будинок від газу, причому в найхолодніший період осені. Оскільки цей будинок майже тиждень не опалюється, людям, які в ньому жили, довелося шукати собі інше місце для тимчасового проживання. Зокрема, через тривалу холоднечу сильно захворіла їхня однорічна дитина. 


Коли наші журналісти прибули на місце події, то побачили наслідки втручання газівників. Нова відремонтована кухня була жахливо розкуроченою надто прискіпливими контролерами. А в самому будинку, справді, було дуже холодно. Температура повітря була не вище ніж +5.


Ось, що розповіла нам господарка. Вона звернулася до газопостачальників із заявою з проханням замінити газовий лічильник, оскільки, на її думку, він неточно показував витрати газу. Минулого четверга (8 жовтня) приїхала бригада з "Кіровоградгазу", яка зняла цей лічильник. При цьому в одного з працівників виникли нарікання на те, що, мовляв, на кухні неправильно зашита газова труба, яка подає газ до газового котла. Тому вони викликали службу безпеки газопостачального підприємства, представники якої того ж дня увечері відключили будинку газ.



Наступного ранку Світлана Миколаївна звернулася до газівників з проханням відновити її газопостачання, адже в будинку жила сім'я з маленькою дитиною. Але їй відповіли, що спеціальна комісія прибуде в будинок аж через 2-3(!) тижні. І все ж наполегливість внаслідок надзвичайних обставин таки дозволила господарці прискорити неквапливих газівників. Вони змусили її обідрати оздоблення стіни нещодавно відремонтованої кухні. Під час цього ніяких недоліків виявлено не  було, про що свідчать відповідні акти про розпломбування та демонтаж лічильника, а також про обстеження газових мереж. 


У понеділок Світлані Кадигроб вдалося знову залучити до себе працівників  "Кіровоградгазу". У другій половині дня до неї приїхало аж 6 представників комісії. Їх все влаштовувало і вони вже мали намір підключити газ. І тут у жінки контролера з'явилися певні сумніви. Господарку знову змусили нівечити свою кухню. Цього разу у верхній частині. Контролер виявила там якусь гайку, котра, на її думку, дозволяла, мовляв, несанкціоновано відбирати газ.


У вівторок зранку до будинку навідалася вже інша комісія, представники якої звинуватили господарку мало не в усіх смертних гріхах. Зокрема в тому, що вона нібито сама знімала котел, мовляв, про це свідчать певні сліди на газовому обладнанні.


В акті про порушення вказано, що начібто відбулося «несанкціоноване втручання в роботу газорозподільної системи шляхом під'єднання до газопроводу прихованими засобами». Мовляв, відповідні засоби знайдено під оздоблювальними матеріалами.   


"Это просто издевательство, совести у них нет, - обурюється жінка. - Дому уже 19 лет. Когда газовая система сдавалась в эксплуатацию, то никто не говорил мне, что я должна что-то переделывать. Они же все сами видели, при неоднократном снятии показаний счетчика. Включите мне газ! Я даже готова заплатить за подключение, хотя вы и не имели права его отключать. Если нужно что-то переделать, мы это сделаем. Но нельзя же оставлять зимой людей без тепла и газа!"


Обурена та схвильована жінка збирається знову звертатися до газопостачальників. Хоча й не дуже вірить, що знайде у них правду.


"Думаю, что буду обращаться в прокуратуру. Буду обращаться в общественные организации, к депутатам. Если это не поможет, поеду в Киев. Я не люблю ругаться, не хочу жаловаться, так как привыкла решать свои проблемы на месте. Но если мне не включат газ, то все же придется", -каже Світлана Миколаївна.


Громадська організація  "Життя без корупції" вже направила  ВАТ "Кіровоградгаз" запит з проханням пояснити доволі незрозумілу ситуацію та забезпечити змогу нормального проживання у вказаному будинку.


Сподіваємось, що з огляду на зимню температуру, газівники діятимуть швидко.   


stepup.press

2035Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: