Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 26 квітня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2017/04/26/za-initsiativi-jarinicha-diti-rozmalovujut-stini-u-shkolah.htm
суспільство, 26 квітня 2017

У Кропивницькому за ініціативи Яриніча діти розмальовують стіни у школах (ФОТО)


В Кропивницькому триває реалізація проекту «Бережи здоров’я з молоду» в навчальних закладах міста. Сьогодні в Кіровоградському обласному центрі дитячої та юнацької творчості відбувся круглий стіл за участі представників місцевих шкіл, управлінь освіти міста та області, а також народного депутата України Костянтина Яриніча, за підтримки якого і здійснюється даний проект.  


Так, варто зазначити, що мета проекту «Бережи здоров’я з молоду» - виховання молодого покоління, здатного на свідомий вибір здорового способу життя, активно протидіючого чинникам, що негативно впливають на стан здоров’я. В рамках проекту передбачається поширення інформації про здоровий спосіб життя серед підлітків Кіровоградської області. 


Організаторами проекту виступили управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровогасдької ОДА, Комунальний позашкільний навчальний заклад "Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості" і здійснюється під патронатом голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка.


Однією з родзинок проекту стала ініціатива народного депутата Костянтина Яриніча розмальовувати роздягальні навчальних закладів. За словами нардепа, позитивні емоції – це один із шляхів до здорового способу життя. 


«Дітям потрібна казка, а коли вона створюється їх власними руками, а тим паче, коли реалізовуються їх власні ідеї, вони отримують максимальне задоволення. От, наприклад, роздягальню обласного дитячо-юнацького центру, вихованці розмалювали малюнками з відомої казки «Аліса в країні чудес». В результаті, в життя втілилася творча ідея самих дітей, і я готовий підтримати подібні ініціативи і в інших навчальних закладах. Головне – бажання дітей, їх батьків та вчителів реалізувати свої творчі здібності», - розповів Костянтин Яриніч.  


Ганна Суркова, директор Кіровоградського ОЦДЮТ додала, що яскраві малюнки в роздягальні мимоволі викликають посмішки, як в дітей, так і в дорослих. А гарний настрій – запорука успішного навчання та позитивного відношення до життя. 


Костянтин Яриніч також повідомив, що, в рамках проекту «Бережи здоров’я з молоду», стоматологічна клініка «Медіна» проводитиме просвітницькі заходи для дітей молодшого шкільного віку, під час яких в ігровій формі розповідатиме, як правильно доглядати за ротовою порожниною. Фахівці клініки вже мають відповідний досвід, адже тривалий час працюють з дітьми, знають, чим можна зацікавити малечу.


Загалом проект «Бережи здоров’я з молоду» передбачає багато цікавих та корисних заходів для школярів, майбутнє яких залежить від їх світогляду та здорового способу життя.  


               


2923Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: