Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 19 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2016/07/19/nadhodzhennja-vid-aktsiznogo-podatku-v-2017-rotsi-zalishatsja-v-mistah-selischah-selah-i-otg.htm
суспільство, 19 липня 2016

Надходження від акцизного податку в 2017 році залишаться в містах, селищах, селах і ОТГ


Здавалося б це нормальна ситуація особлива в умовах впровадження децентралізаційної реформи , але ... Деякі парламентарі та члени Уряду прагнули спрямувати частину місцевого акцизу до обласних бюджетів, що в свою чергу могло призвести до зменшення надходжень місцевих скарбниць на 2,9 млрд грн та поставити під загрозу фінансування у 2017 році низки місцевих програм соціально-економічного розвитку. Після численних дебатів і наведених аргументів Асоціація міст України змогла переконати Парламентський Комітет з питань бюджету відхилити три законопроекти, які мають на меті перерозподіл частини надходжень від акцизного податку на користь обласних бюджетів.


Асоціація міст України вітає цей крок парламентського Комітету з питань бюджету, який дасть можливість громадам зберегти фінансову самодостатність і вкладати отримані у своє розпорядження кошти на вирішення нагальних соціальних потреб жителів.


Завдяки коштам від місцевого акцизу органи місцевого самоврядування вперше за багато років суттєво збільшили видатки на оновлення комунальної інфраструктури та змогли здійснити значні обсяги робіт по будівництву та ремонту доріг, благоустрою, громадському транспорту, ремонту будівель, заходах з енергоефективності, освітленню вулиць, ЖКГ. Минулого року акцизний податок збагатив бюджет Кіровограда на 68,6 млн. гривень. З яких, за офіційною інформацією, 25,8 млн. грн. використано на капремонт 19 основних доріг; 17,8 млн. грн.  на відновлення дорожнього покриття прибудинкових територій; 25 млн. гривень на поточний ремонт доріг на 89 вулицях міста. Протягом півроку 2016 року в бюджет вже надійшло 47,5 млн.грн(порівняно з відповідним зростання на 66,4 %). 


2264Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: