Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Весь Кіровоград
Дата: 3 квітня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2014/04/03/teploenergetika-kirovograda-potrebue-na-kontseptsiju-rozvitku.htm
суспільство, 3 квітня 2014

Теплоенергетика Кіровограда потребує на концепцію розвитку

Весь Кіровоград

Саме таке є бачення всіх представників робочої наради, яка відбулася у Кіровоградській міській раді, 01 квітня 2014 року. За участі заступника міського голови Ігоря Василенка, представники теплопостачальних підприємств Кіровограда: КП «Теплоенергетик», ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» та головного управління ЖКГ обговорювали нагальну потребу у розробці та впровадженні концепції теплопостачання нашого міста - повідомляє офіційний сайт КП «Теплоенергетик».

Сергій Кравченко, генеральний директор КП «Теплоенергетик», наголосив на необхідності розробити таку концепцію і запропонував звернутися до Державного науково-дослідного і проектного інституту містобудування у Києві. А витрати на розробку необхідної проектної документації зголосилися взяти на себе обидва теплопостачальні підприємства міста в рівних частках.

Було вирішено, що звертатися за розробкою проекту від імені міської ради буде Олександр Хачатурян, начальник головного управління ЖКГ. Адже подальше впровадження цієї концепції неможливе без підтримки бюджету міста, а також державної підтримки.

Обговорювалося багато важливих питань по теплопостачанню Кіровограду. Зокрема, Сергій Кравченко вніс на розгляд пропозицію по оптимізації теплопостачання частини міста яка отримує послуги з теплопостачання від ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА». Провівши певну реконструкцію та приєднавши теплопостачальну мережу КП «Теплоенергетик», шляхом прокладання труб O 530 мм. в двохтрубному варіанті, до вже діючої мережі ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» можна буде використати потужність ТЕЦ для обігріву домівок абонентів ТОВ «ЦНТІ УНГА». Це дозволить провести консервацію 4-х крупних котелень ТОВ «ЦНТІ УНГА» які не використовуються на свою проектну потужність. Тобто отримати значну економію коштів у вигляді економії газу. За проведеними розрахунками, центральна котельна КП «Теплоенергетик», в змозі надавати послуги з теплопостачання новим абонентам.

Загальною підсумовуючою думкою було розуміння необхідності розробки і впровадження концепції теплопостачання м. Кіровограду. Адже в умовах здороження енергоносіїв, існує нагальна потреба у впровадженні енергоощадних технологій, які дозволять заощаджуючи кошти спрямовувати вивільнені ресурси на модернізацію і розвиток.


4775Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: