Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: вчора, 16:59
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/25/legalna-zainjatist-novi-mozhlivostita-perspektivi-rozvitku-pidpriemstv-aktualno-pro-golovne.htm
новини, вчора, 16:59

Легальна зайнятість, нові можливостіта перспективи розвитку підприємств: актуально про головне


Виплата компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  за працевлаштування осіб з числа безробітних – такою була тема чергового семінару для роботодавців Світловодської громади. Захід провели фахівці Світловодського управління Олександрійської філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі головного державного інспектора Управління Держпраці у Кіровоградській області Інни Кривенко, повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Насамперед, фахівціСвітловодського управління нагадали присутнім про те, що єдиний внесок – це обов’язковий платіж роботодавця за найманого працівника до системи загальнообов’язкового державного соціального страхування. Компенсація єдиного внеску – це відшкодування роботодавцю фактичних витрат нарахованого єдиного внеску, сплаченого за працевлаштовану особу за направленням служби зайнятості на нове робоче місце.Присутніх було ознайомлено з нормативними документами, які регулюють питання виплати такої компенсації. Наголошувалось, що даний вид послуг – не лише стимул до створення нових робочих місць та потужний засіб реалізації соціальної захищеності працівників, а особливо не конкурентоспроможних  категорій населення, а це ще й крок уперед у зміцненні взаємовідносин служби зайнятості з роботодавцями.


Йшлося й про підвищення якості робочої сили та професійних компетенцій працівників шляхом організації професійного навчання за ваучером. Наголошувалось, що віднедавна збільшено перелік професій для навчання за ваучером (наразі він становить 155 професій та спеціальностей). До переліку включені професії, необхідні для відновлення інфраструктурних об’єктів, житлового фонду та об’єктів енергетики. Цікавим для роботодавців була й інформація про реалізацію службою зайнятості урядових ініціатив, що спрямовані на розвиток бізнесу.Цією можливістю зацікавились двоє з присутніх роботодавців, яких було детально поінформовано про всі етапи на шляху до розвитку свого бізнесу за допомогою грантової програми «Власна справа». 


Фахівчиня Держпрацідетально розкрила переваги задекларованої праці. Звернула увагу присутніх на соціальні гарантії, які отримують працівники, прийняті на умовах трудового договору. «Є суттєві соціальні та економічні переваги від використання легальної праці та легальної виплати заробітної плати найманим працівникам. У тому числі, це забезпечує захист від шахрайства, ризиків та пасток, які приховує в собі нелегальна зайнятість. Використання незадекларованої праці призводить і до зменшення надходжень до бюджету держави, що неабияк впливає на економічний розвитоккраїни», – наголосила інспекторка.


Окремо І. Кривенко зупинилась на питанні відповідальності роботодавців за порушення норм чинного законодавства про зайнятість населення.


Насамкінець заходу відбувся активний полілог, під час якого обговорювалися питання ефективного використання та збереження діючих робочих місць, покращення їхньої якості, облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю, забезпечення належних умов праці та виплати гідної заробітної плати тощо.

   


838Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: