Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14:53
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/10/22/zakinchivsja-termin-dii-posvidchennja-vodija-vidanogo-vpershe-jak-obminjati.htm

Закінчився термін дії посвідчення водія виданого вперше: як обміняти


З початку 2024 року водіям-початківця мвидали 159 822 водійських посвідчень. Посвідчення водія, видані вперше, дійсні впродовж 2 років, а після закінчення цього терміну їх необхідно обміняти. Нагадуємо алгоритм дій, як це зробити.


Обмін посвідчення водія, яке видане вперше на 2 роки, можливо здійснити після закінчення його терміну. Тобто, починаючи з наступного дня після вказаної як кінцева дата у наявному водійському. Послуга доступна як онлайн – через Кабінет водія або застосунок Дія, так і при особистому зверненні до будь-якого сервісного центру МВС.


Обмін посвідчення водія у сервісному центрі МВС


Послуги надаються за електронними талонами. Вони доступні через функціонал Е-запис та в терміналі сервісного центру МВС. Для обміну посвідчення водія необхідно взяти з собою такі документи: паспорт з відміткою про місце реєстрації проживання, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків та наявне посвідчення водія. Під час дії воєнного стану медична довідка не є обов’язковою. Послуга надається в день звернення.


Обмін посвідчення водія онлайн


Для замовлення послуги онлайн необхідно виконати такі Дії:


  • авторизуватись у Кабінеті водія або у застосунку Дія;
  • обрати послугу обміну посвідчення водія;
  • вказати причину заміни документа;
  • вибрати тип посвідчення – цифрове або пластик;
  • обрати спосіб отримання – у будь-якому сервісному центрі МВС, у відділенні Укрпошти Україною, або кур’єром на вказану адресу. 


Орієнтовна вартість – 572 грн за бланк посвідчення та адмінпослугу, без врахування комісії банку. При замовленні доставки Укрпоштою також сплачуються логістичні витрати у розмірі 294 грн.


Звертаємо увагу: за наявності понад 2 порушень правил дорожнього руху, обмін посвідчення водія не здійснюється. У такому випадку необхідно повторно скласти теоретичний і практичний іспити у сервісному центрі МВС. 


Під час дії воєнного стану дозволяється користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України. 


Консультацію щодо послугсервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбукта Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


801Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: