Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 квітня, 15:43
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/18/pidgotovka-do-nastupnogo-opaljuvalnogo-sezonu-u-kirovogradskii-ova-obgovorili-problemi.htm
новини, 18 квітня, 15:43

Підготовка до наступного опалювального сезону: у Кіровоградській ОВА обговорили проблеми


У Кіровоградській ОВА відбулась нарада з підготовки теплопостачальних підприємств до опалювального сезону 2024/2025 років.


Серед основних питань - загрози проходження опалювального періоду в умовах дефіциту електричної енергії в енергосистемі України та стан розрахунків і погашення заборгованості теплопостачальних підприємств за спожиті енергоносії.


"Російський агресор б’є по енергоінфраструктурі, по теплогенеруючих підприємствах. Це може призвести до того, що ми отримаємо в Україні "енергетичні острови". Однак одним із основних питань для забезпечення своєчасного початку та нормального проходження наступного опалювального сезону є своєчасні розрахунки теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ та електроенергію", - зазначив під час наради заступник начальника ОВА Сергій Поліщук.


Загалом, за словами представників найбільших теплогенеруючих підприємств області, на котельнях стартували поточні ремонти, перевіряється стан мереж. Зокрема, у селищі Смоліне, крім цього, у двох комунальних установах (дитячому садку та лікарні) проходить процес енергосервісу.


Але критична ситуація склалася у Світловодську. Як повідомив на нараді генеральний директор ТОВ "Світловодськпобут" Сергій Московський, підприємство має проблеми з розрахунками за енергоносії, боргами по заробітній платі і, як наслідок, заблокованими рахунками. Також відсутні технічні засоби для проведення поточних ремонтів. Крім того, останнім часом з’явилась і загроза позбавлення підприємства ліцензії на постачання теплової енергії.


За словами заступника міського голови Світловодська Максима Ільченка, міська влада про цю ситуацію знає і найближчим часом буде скликаний оперативний штаб.


"Незрозуміло, скільки ще ракетних атак по енергетиці нам доведеться пережити. Але ми повинні забезпечити жителів області усим необхідним для життя. Хто і як про це дбає - побачимо восени", - резюмував Сергій Поліщук.

https://t.me/kirovohradskaODA/18784


714Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: