Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня, 14:14
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2024/04/15/patsienti-na-kirovogradschini-potrebujut-donorskoi-krovi-vsih-grup.htm
новини, 15 квітня, 14:14

Пацієнти на Кіровоградщині потребують донорської крові всіх груп


Станом на 15 квітня у 9 областях України зберігається дефіцит донорської крові. Про це повідомляє платформа ДонорUA у своєму дописі на Facebook. Допоможіть рятувати життя військових і цивільних — реєструйтеся на ДонорUA та здавайте кров зручно.


«Новим ключовим рубежем оборони став Часів Яр, який росіяни обстрілюють з усіх наявних видів зброї. Аби наші військові, отримавши поранення, мали більше шансів повернутися додому живими, ми маємо безперебійно забезпечувати їх донорською кров’ю. Для потреб фронту її везуть з усієї України, тож ви можете здавати кров будь-де і рятувати цим бійців. При цьому кров потрібна і цивільним — дорослим та дітям з тяжкими захворюваннями чи травмами», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».


Цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп:


  • Вінниця: 1-, 2-, 3-, 4-

  • Київ: 1+, 2+, 3-, 4-

  • Одеса: 1+, 2+/-, 3-, 4+/-

  • Дніпро: 1-, 2-, 3+/-, 4+/-

  • Миколаїв: всі групи крові

  • Кропивницький: всі групи крові

  • Харків: всі групи крові

  • Херсон: 1-, 3-, 4+/-

  • Запоріжжя: 1-, 2-, 3-, 4-


Як визначаються потреби у крові?


Координатори ДонорUA напряму контактують з лікарнями, центрами крові та волонтерами по Україні, а також відстежують відповідні запити у соцмережах за допомогою системи моніторингу YouScan.


Крім того, ми отримуємо від пацієнтів та їхніх рідних запити на адресну допомогу. Так, протягом 2022-2023 років ми обробили понад 900 таких запитів, а за весь час існування платформи — понад 7500. Ця інформація також допомагає формувати статистику потреб крові в окремих регіонах. Один реципієнт може потребувати 5-7 донорів, і таких пацієнтів у лікарнях міста можуть бути десятки, а інколи й сотні.


Тому щотижня ми поширюємо інформацію про актуальні потреби у крові в регіонах, які надають нам відповідну інформацію. Ці дописи ми публікуємо на своїх сторінках в InstagramFacebookX (Twitter), а також у каналах в Telegram і Viber.


Як здати кров?


  • Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.

  • Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.

  • Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.


Кожна третя людина хоча би раз у житті потребує переливання крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно або взагалі. Одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами. Долучайтеся — ваша кров переможе!


Якщо ж ви не можете здавати кров, або бажаєте активніше брати участь у донорському русі, ви можете стати волонтером ДонорUA, або ж підтримати організацію фінансово. Кошти потрібні зокрема для перевезення крові до фронту, а також для проведення виїзних донацій та інших заходів для залучення нових донорів.


865Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: